Прочитај ми чланак

ЛАЗАНСКИ Шиптари неће моћи ни да привире у Интерпол и Унеско док је Русија са нама

0

Мирослав Лазански, нови амбасадор Србије у Русији, рекао је да су политички односи између Београда и Москве одлични као и да је приоритет да се робно-економска размена подигне и да увек можемо да рачунамо на подршку Руске Федерације

“Увек можемо да рачунамо на подршку Руске Федерације на свим међународним скуповима када је реч о статусу јужне српске покарајине, а пре свега мислим на скори састанак скупштине Интерпола, па и УНЕСKО-а”, рекао је Лазански и додао да је план да се до краја године отвори Српски културни центар у Москви, што је показатељ да је културна размена такође у успону, као и војно-техничка сарадња.

Према његовим речима, на ванредним изборима у јужној српској покрајини очекује да победи Српска листа, и осврнуо се на значај посете председника Вучића самиту Вишеградске групе у Прагу.

“Чешки председник је приликом посете Београду најавио повлачење признања, али видећемо да ли ће то проћи у чешком парламенту и Влади, јер то није тако једноставно пошто је Чешка и чланица НАТО-а и ЕУ. Али сама вест да се о овоме гласно размишљају јесте једна добра атмосфера у којој се разматра питање статуса јужне српске покрајине”, објаснио је Лазански.

Како је рекао, у Бриселу постоји структура чиновника која уопште није бирана директно.

“И сада ће неко од њих да диктира једној Мађарској или једној Чешкој неке ставове о њиховој унутрашњој политици и њихових унутрашњих односа и унутрашње политике. Наравно да се ово и у Будимпешти и у Прагу доживљава као атак на суверенитет”, рекао је Лазански и додао да Вишеградска група служи управо за одбрану од таквих делатности.

“Ми се боримо да питање чланства Косова у Интерполу не дође на дневни ред, али ако и дође, претпоствљам, са великом дозом вероватноће да неће проћи”, рекао је Лазански.

Он се осврнуо и додао да није први пут да косовски Албанци где год могу узму и маневришу, те и да су они заједничку политику са Албанијом, и да користе албанске пасоше и амабасаде у државама где такозвана држава Косово није призната.

“Не би ме изненадило да у Чиле покушају да уђу са Албанским пасошима”, закључио је Лазански.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!