Прочитај ми чланак

Лазански се хвалио, офабрао амбасаду Србије у боје Звезде

0

Мирослав Лазански, амбасадор Србије у Москви, открио је гостујући на ТВ Б92 да је његовом одлуком зграда амбасаде офарбана у боје Црвене звезде, клуба чији је навијач.

На конкретно питање водитеља да ли је истина да је на његову иницијату офабрана српска амбасада у Москви, Лазански је дао потврдан одговор.

“Јесте. Искористили смо ситуацију када немамо пуно дипломатских контаката и неће нико ни са ким да се среће, нашао сам спонзоре, то су господин Миша Здравковић из Бруса, господин Зоран Вуковић, господин Јевђевић, браћа Бајрамовић из Новог Пазара. Држава Србије у реконструкцију амбасаде у Москви није дала ниједног јединог динара, а уложено је 350.000 евра. Зграда амбасаде, 184 прозора нису имали лим, капало је на бетон. Ми смо све то обновили, променили фасаду, направили не обичну, већ пластифицирану да можете да је перете”, похвалио се Лазански, гостујући у емисији Фокус.

Није крио ни због чега се определио баш за црвено-белу боју.

“Мени се учинила та комбинација црвених и белих пруга. Ја навијам за Црвену звезду и хајде кад већ одлучујем нека буде. Мада су ми оба домара у амбасади партизановци и прихватили су то конкретно”, искрен је Лазански.

Иначе, амбасадор Србије у Москви се претходних дана хвалио по медијима подвигом фарбања српске амбасаде у Русији у боје Црвене звезде.