Прочитај ми чланак

Лакић (Народна странка): Вучић од Србије направио балканску Колумбију

0

Члан Одбора Народне странке за одбрану и безбедност Никола Лакић изјавио је данас да је председник Александар Вучић „од Србије направио балканску Колумбију“, јер је Србија једина држава на свету чији је председник истовремено и шеф организоване криминалне групе и једина држава у којој криминал буја уз директну и отворену логистичку подршку власти.

„Србија је једина држава на свету чији председник брани власника највеће плантаже марихуане у Европи, који се терети за производњу дроге у индустријским размерама“, рекао је Лакић.

Лакић је навео да недавно објављено истраживање Глобалне иницијативе против транснационалног организованог криминала јасно показује да је Србија други по рангу центар организованог криминала у Европи и да организовани криминал има заштиту у самом врху државе.

„Овај извештај указује и да је Србија европски лидер у трговини људима, илегалној трговини оружјем и у трговини наркотицима“, рекао је Лакић.

„Вучићев режим претворио је Србију од произвођача наоружања са добрим референцама у државу која се доводи у везу са илегалном трговином оружјем. Власт је финансијски уништила ’Крушик’, а напунила рачуне својих породица и својих финансијера“, додао је Лакић.

Лакић је рекао Вучић здушно брани власника плантаже марихуане на „Јовањици“ Предрага Колувију уз асистенцију министра унутрашњих послова Александра Вулина и адвоката Владимира Ђукановића, који је посланик СНС-а, председник скупштинског одбора за правосуђе и члан Високог савета судства и Државног већа тужилаца.

„Да је национална безбедност заиста угрожена показује и чињеница да институције којима је посао да безбедносно штите државу и грађане, заправо служе режиму за застрашивање грађана и прогон опозиције“, рекао је Лакић.

„Случај Константина Катића, кога су мучили агенти БИА, представља алармантно кршење закона и злоупотребу државног апарата“, додао је Лакић.

Лакић је додао да Вучић директно контролише институције извршне, законодавне и судске власти, и да их користи искључиво за заштиту своје криминалне структуре и заштиту имовине коју су криминално стекли он и његови сарадници, уместо да институције штите интересе грађана и државе.