Прочитај ми чланак

Кузовић: Вучић наставља да обмањује јавност око „Рио Тинта“

0

На годишњој конференцији одржаној 31.12.2021. године Александар Вучић је дао крајње непримерену изјаву за председника суверене државе: “У свему томе нема ничег фер. Али хајде да сутра избацим Рио Тинто. Хоћете ли ви да обезбедите милијарду евра колико би требало да платимо због онога што су они потписивали? Или је боље да се пронађе бољи начин за решавање проблема.”.

Александре Вучићу, пре само две недеље (16.12.2021.), ваша потпредседница СНС и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић је изјавила: “Меморандум који се помињао није обавезујући. Не потоји ниједан обавезујући акт који би рекао ‘ако дође до тога да се не ради нешто, Србија ће платити тај износ’. Тога нема“.

Стога, Ваша изјава је знак или да не познајете проблематику (што вас не оправдава) или да покушавате серијом контрадикторних изјава (које дајете у сарадњи са сарадницима на пројекту „Рио Тинто“ у Влади Србије) да изнурите и слудите грађане Србије. Циљ вашег удруженог подухвата је да код грађана изазовете потпуну отупелост на опасности које им угрожавају живот и егзистенцију и да грађани, престану да се боре за себе. То Вам нећемо дозволити!

Даље, у истој изјави са истом намером, помињете некакав Мораторијум на литијум “Важно је да постоји мораторијум, нема никаквих даљих активности „Рио Тинта“. Шта ће бити даље, видећемо”. Александре Вучићу, нигде у Србији не постоји усвојен Мораторијум за литијум! Мораторијум траже грађани Србије, али ваши политички војници у скупштинама локалних самоуправа (Косјерић, Пожега, Горњи Милановац, Рековац, итд…) га спречавају јер следе ваше команде. Јасно је шта радите: јавно сте изговорили лаж рачунајући да ће се неко “упецати” и остати на вашој пораженој страни или најмање остати пасиван. Поново покушавате да људе који вам верују, преварите и слажете! Међутим, ваша лаж ради против вас. Све мање људи успевате да преварама и лажима држите уз свој план увођења „Рио Тинта“ у Србију и рударења као будућности грађана Србије.

Подсећамо грађане да је изјава Вучића да се у мају наредне године повлачи из политике “У мају ћу образложити зашто се повлачим, јер не желим да угрозим будућност Србије и победу странке оним што ћу изговорити пре тога” је ко зна која по реду његова најава о повлачењу. То су празне приче, које служе да грађане преваре и изазову сажаљење према њему и његовим сарадницима на наредним изборима. Нема опроста, нема више времена. Идете са власти!

Стога Вучићу, немате више ни време ни поверење народа, партија између вас и народа је завршена. Одлазите са положаја као председник који је највише у историји лагао свој народ, а још више своје чланове и симпатизере који су га подржавали. Патриотски блок на челу са Српским покретом Двери је кренуо у промену система и не одустајемо док не скинемо са власти и вас и токсичну СНС.