Прочитај ми чланак

КУЗОВИЋ Пројекат метроа штетан по Србију, садашња власт ће једном за то одговарати

0

Професор доктор Душко Кузовић, испред покрета Ослобођење, реаговао је на вест потписивања уговора министарства грађевинарства и кинеске компаније CRBC.

Такође, поред Кине и Француска ће учествовати у изградњи Београдског метроа. Министарство грађевинарства Србије и кинеска компанија CRBC потписали су комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи комуналне инфраструктуре у Србији.


Међутим, како у саопштењу наводи професор доктор Душко Кузовић све у вези са пројектом Београдског метроа је нетранспарентно. „Већина ствари у вези са метроом је нетранспарентна. Пре неколико дана министар Момировић је потписао са кинеском компанијом уговор вредан 3,2
милијарде евра. Из неких других медија сазнајемо да је укупна вредност пројекта 5 милијарди евра“, наводи Кузовић у саопштењу и додаје:

„За нас ово је још једна промашена инвестиција која иде у корист странцима. Ово је странцима поклоњена јединствена прилика, уместо да смо као држава покренули домаћу привреду кроз јавне радове вредне 5 милијарди евра“. Кузовић напомиње да је овакви уговори представљају уништавање домаће привреде.

„За то ћете одговарати и ви и саучесници из иностранства који су вас свели на оловку која у име народа потписује токсичне уговоре, а у корист страних компанија“, рекао је Кузовић у саопштењу и додао да мора да се престане са уништавањем домаће привреде“, закључује проф. др Душко Кузовић.