Прочитај ми чланак

Кустурица: Замолио сам Путина да буде већи Србин од Срба, јер је ова власт издала Космет!

0

kusturica

(Ин4с Портал)

„Никада ниједним гестом косовски Албанци нису учинили нешто што би могло да говори о њиховој доброј намери, а наши политичари у то верују!

Мене погађа та истина и док живим чинићу све да на било којем месту докажем да је то пљачка“, рекао је Кустурица за лист Блиц у интервју који даје уочи одлуке да се повуче из јавности.

Говорећи о постизању споразума у Бриселу, Кустурица је тај догађај упоредио с преваром два ткача који су убедили цара и његове министре да ткају најбоља ткања и да ће му направити најбоље рухо, али да ће њега моћи да виде само паметни.

„Не сумњам ја да су они добили највише што су могли у преговорима. Мени је необично да људи са којима сам стајао на позорници на митингу ‘Не дамо Косово’ сада стоје као играчи у утакмици где је храброст на већој цени од памети. Није им лако!“, рекао је он. Кустурица је рекао да је два пута био код руског председника Владимира Путина и да му је он оба пута рекао да Руси не могу да буду већи Срби од Срба.

„Када сам му пренео поруку моје жене Маје да морају бити већи Срби од нас рекао је: ‘Није вама лак живот, видим ја'“, рекао је Кустурица.