Прочитај ми чланак

КУРВИНИ СИНОВИ! Потресан текст проф. Давора Калајжића о хапшењу Златановића

0

Иза прозора осећам њихове сенке, курвини синови, гледам како кроз зидове плешу, курвини синови, на стратешким местима њихови људи, курвини синови, лутке без крви без трунке идеје, курвини синови, убице на путу, курвини синови, они долазе, курвини синови.* А на другој страни знаци олује, хладна ноћ пред велике догађаје.*

Пребијају инвалиде, тероришу труднице, чувају конопљу, мељу ћевапе, чувају назадњаке, бришу снимке, руше законе, хране се злочином, краду милијарде и свима нам се у лице кезе, курвини синови.

Децу нам трују, мозак нам испирају, камере нас сликају, дроље и скотове нам намећу, куће нам руше, родитеље нам убијају, ћерке, жене и мајке нам бунгају, продају нас у делове, са шиптарима тргују, државу нам распарчавају, истину нам отимају, курвини синови.

Са шлемом и маском, у панциру црном, са станом од наших пара, са платом од наше крви, са породицама сазданим на нашим сузама, курвини синови.

Нико да народ брани, нико да државу чува, нико да стави прст на чело и лупи главом о зид, само нам се кезе и за оружје ‘ватају, курвини синови.

Сви исти, сви зли, сви похлепни, сви покварени, сви отуђени, сви корумпирани, сви безобзирни, сви необразовани и сви глупи и послушни, курвини синови. 

Жељни крви, жељни освете, жељни да силом докажу како нису најгори од најгорих, најцрњи од најцрњих, најсмрдљивији од смрдљивих, најбезвреднији од безвредних, талог који нигде није могао, курвини синови. 

За новац и значку, продаће и оца и мајку. Продаће и народ и државу и Устав и закон, правду и истину и насрнуће на сваког ко је мали, слаб, болестан, беспомоћан, незаштићен, поштен, курвини синови.

А на улици ће те у очи гледати и у лице се кезити, и хранити се твојом муком и болом, патњом и страхом, не схватајући да се коло среће окреће и да батина има два краја. Глупи курвини синови.

Драги Јовановић је стрељан, а Милан Недић наводно се убио. Ни Љотић није боље прошао. А жарили су и палили и на десетине хиљада у црно завили. Они и њихови курвини синови. Ни Хитлер, ни Гебелс, ни Геринг, ни Мусолини, ни Петен, ни Рупник, ни Квислинг нису боље прошли. Ни Цоби није дочекао да се наједе своје крађе. 

Неће ни курвини синови, јер слобода ће умети да пева као што су сужњи певали о њој!

Подршка пријатељу и борцу, сабрату инвалиду, храбром и добром човеку и великом новинару слободних медија, Дејану Петру Златановићу.

Проф. Давор Калајжић

*стихови Џони Штулић