Прочитај ми чланак

Курти се извињава што такса од данас није делимично укинута…

0

Курти је, такође, упутио извињење и због тога што се на јучерашњој седници Скупштине Косова није придржавао упутства о физичкој удаљености већој од једног метра, због вируса

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти извинио се данас путем Фејсбука грађанима јер још није делимично укинуо таксу на робу и сировине из централне Србије.

Курти је нагласио да није успео да убеди владајућег партнера ДСК да делимично буду укинуте таксе на робу из централне Србије и поновио да је реципроцитет права мера којом би требало делимично заменити таксу, преноси Косово онлајн.

Курти је, такође, упутио извињење и због тога што се на јучерашњој седници Скупштине Косова није придржавао упутства о физичкој удаљености већој од једног метра, због вируса корона.

ХОТИ: УКИНУТИ ТАКСЕ ДАНАС ХИТНО И БЕЗ ОДЛАГАЊА

Потпредседник тзв. приштинске владе, Авдулах Хоти, (ДСК), затражио је од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да данас одмах и у потпуности укине таксе на српске И производе из БиХ, у складу са захтевима САД.

Хоти је на свом фејсбук профилу поручио да је таква одлука неопходна ради очувања односа Приштине са САД.

“Таксе би требало укинути данас, одмах и у потпуности, јер нема места за политичку тактику са нашим партнерима – САД. Политичке игре, било према САД или ЕУ, не доприносе јачању косовске државности И нашим односима”, поручио је Хоти.

Упозорио је и да би уместо политичких играра приштинске институције требало да се фокусирају на спречавање ширења коронавируса.

Подсетио је да су САД већ почеле да примењују санкције према Приштини блокадом средстава за пројекте МЧ, а који су договорени још у време док је лидер ДСК, Иса Мустафа, био премијер.

Хоти је то поручио након што је Курти оптужио ДСК да је одговоран због тога што јуче није донета одлука о укидању такси.

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О РАЗГОВОРИМА СА БЕОГРАДОМ

Са 57 гласова „за“ и 5 уздржаних, Скупштина тзв. Косова усвојила је резолуцију о разговорима са Београдом.

Након седнице о усвајању другог читања буџета за 2020. годину, на предлог шефа посланичке групе ДСК-а, Арбена Гашија, резолуција о разговорима са Београдом уведена је као прва тачка седнице, преноси РТК 2.

Усвојеном резолуцијом Скупштина овлашћује Владу тзв. Косова да, како је наведено, „води разговоре са Србијом и постигне међусобно признавање Косова и Србије гарантовањем територијалног интегритета Косова“.

Опозиција није била присутна у расправи.