Прочитај ми чланак

КУРТИ ПОДНЕО ПРИЈАВУ Тужилаштво у Приштини почело истрагу против Тачија и Весељија

0

Самоопредељење подсећа да су Хашим Тачи и Кадри Весељи 28. децембра 2018. године под заклетвом лажно изјавили да су Курти и Коњуфца део терористичке организације.

Покрет Самоопредељење саопштио је данас да је Основно тужилаштво у Приштини покренуло истрагу против председника тзв. Косова Хашима Тачија и лидера Демократске партије Косова и бившег председника косовског парламента Кадрија Весељиа због изјава да иза организације „Око народа“ стоје председник Самоопредељења Аљбин Курти и потпредседник странке Глауф Коњуфца.

Курти и Коњуфца су поднели кривичне пријаве због изјаве које су Тачи и Весељи под заклетвом дали пред Основним судом у Приштини у предмету против чланова организације „Око народа“.

У тој изјави Тачи и Весељи су констатовали да Курти и Коњуфца стоје иза те организације која је према оптужници извршила атентат на приштинског адвоката Азема Власија, а на списку оних које је требала ликвидирати, према тужилаштву, налазили су се највиши званичници Косова.

„Коначно добра вест, након седам месеци тужилаштво је почело да се бави овим случајем и стигао је позив да представници Покрета, Аљбин Курти и Глаук Коњуфца, сутра изађу пред тужилаштво и дају своје сведочење о случају за кривичну пријаву коју смо поднели“, наводи се у саопштењу ПС.

То је према ПС био покушај двојице највиших званичника Косова да политички елиминишу ПС.