Прочитај ми чланак

„Купићемо Ристичевићу сако, а они нама нека врате државу“

0

Инциденти попут данашњег се дешавају у свим парламентима широм света, нису ништа неуобичајено, посебно ако се узме у обзир да живимо у аутократији и да је парламент преузела једна станка а опозиција није имала могућност да искаже своје ставове, рекао је за Н1 председавајући Савеза за Србију (СзС) Јанко Веселиновић.

Ако је дошло до инцидента у којем је било физичког насиља, ниједно насиље не подржавамо, рекао је Веселиновић.

Marjan Rističević FOTO: Printscreen

– Оно што сам видео јесте да је Маријан Ристичевић имао оштећења на сакоу, лично желим да обећам да ћемо му ми у Покрету за прокрет купити сако, а његове колеге нека врате нама државу, а он жито и кукуруз – казао је он.

Веселиновић је рекао да данас јесте било напето испред Скупштине, и Ристичевић је остао без делова сакоа, али „то није фашизам“.

Лидер Двери не обавештава СзС, како је објаснио, о страначким активностима, и тај савез ни о данашњем није био обавештен. „Али увек разговарамо после нечега што би могло да доведе у питање ауторитет СзС и јасно кажемо свој став“, додао је.

Јасан став СзС је да се боримо против овог режима свим законитим средствима – без насиља, казао је још Веселиновић и додао да треба узети у обзир да када се говори о насиљу „да су и они одлични глумци“.

Говорећи о одлуци ПСГ да изађе на изборе, он је рекао да свако ко позива да се изађе на изоре занемарује чињеницу да се тиме угрожава здравље грађана Србије. „Наставак кампање и организовање избора је угрожавање здравља грађана, нарочито старијих“, истакао је.

– Сад смо начиство са једном ствари – људи који држе реч и људи који не држе реч – закључио је и додао да је и предлог Бориса Тадића о „листи за бојкот“ неприхватљива.