Прочитај ми чланак

Кркање у Скупштини: Вешалица 205, риба на жару (1 кг) 463, салата 50, еспресо 14..

0

Опште је познато да су цене у ресторану Скупштине Србије драстично ниже у односу на већину угоститељских објеката у Београду, али и целој Србији. Ипак, посланичка примања су далеко већа од прихода просечног становника Србије.

У скупштинском ресторану еспресо кошта 14 динара, што је чак десет пута јефтиније од цене еспреса у јефтинијим кафићима и ресторанима, сок од јабуке је само 16, а кока кола 20 динара.

Што се салата тиче народни посланици могу наручити купус салату по цени од 32 динара или нешто скупљу шопску за 83 динара.

Цена богате бачке супе је 75 динара а помфрит кошта 45, за доручак посланици могу појести омлет са шунком по цени од 57 динара или сендвич са куленом од 98 динара.

Пљескавица кошта 224 динара што је драстично јефтиније од пљескавице у просечном фаст-фуд ресторану.

Нешто скупљи од наведених јела су јагњеће печење на златиборски начин од 678 динара, телећи рибић са печуркама од 546 динара, рамстек на путеру од 442 динара, а најскупље јело на скупштинском менију је бифтек на жару од 1072 динара.

На друштвеним мрежама је народ упоређивао цене у Скупштинском ресторану из ове и прошле 2021. године и приметио да су само незнатно повећане, упркос стравичним поскупљењима свега, посебно намирница, која су тешко оштетила кућни буџет „сиротиње раје“.