Прочитај ми чланак

Кризни штаб позвао Србе на највећи протест до сада

0

Због најновијих претњи Аљбина Куртија, Кризни штаб српског народа са севера КиМ позвао је на велики народни протест који ће се одржати у четвртак у 12 часова у Рудару.

Кризни штаб је саопштио да се велики народни протест организује због најновијих претњи Аљбина Куртија који је позвао на нестанак српског народа и на убијање Срба на барикадама, као и због директне подршке Куртију од стране немачког амбасадора у Приштини Јорна Родеа који се „дрзнуо да поставља ултиматуме и рокове за уклањање барикада и стао на страну Куртијевог терора и насиља“..
„Позивамо српски народ који живи на Косову и Метохији на највећи народни протест икада који ће се одржати у четвртак 22. децембра у 12 часова у Рудару код Крста, на коме ће наш народ кога чине наши лекари, професори, учитељи, рудари, рођаци, комшије, наше мајке, сестре да се окупе да пошаљемо јасну заједничку поруку да не пристајемо на прогон и убијање. Север Косова и Метохије нити је Немачка нити је Куртијева прћија него је место на коме живимо и на коме желимо да останемо и опстанемо“, наводи се у саопштењу Кризног штаба.