Прочитај ми чланак

Кривокапић поделио ресоре: ДФ добио МУП, Демократе дипломатију, а УРА одбрану!?

0

Коалиција “За будућност Црне Горе“, чију је изборну листу предводио управо Кривокапић, треба да има своје кадрове на челу осам министарстава – унутрашњих послова, здравља, просвјете, економије, саобраћаја, науке, спорта и јавне управе

Мандатар за састав нове владе и носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић направио је нацрт подјеле ресора у новој влади, сазнаје Дан.

Foto: N1/Printscreen/YouTube/TVVIJESTI PODGORICA/Demokratska Crna Gora

Коалиција “За будућност Црне Горе“, чију је изборну листу предводио управо Кривокапић, треба да има своје кадрове на челу осам министарстава – унутрашњих послова, здравља, просвјете, економије, саобраћаја, науке, спорта и јавне управе.

Кадрови коалиција “Мир је наша нација” били би на челу министарстава правде, одрживог развоја и туризма, рада и социјалног старања, људских и мањинских права и иностраних послова.

Коалиција “Црно на бијело“ би добила министарства одбране, пољопривреде и руралног развоја и културе, а предвиђено је и да челне позиције у Агенцији за националну безбједност (АНБ) и Управи полиције покривају професионалци које ће да пронађе УРА.

Мандатар Кривокапић ће сам да одабере особу која ће бити на челу Министарства финансија.

Све три коалиције ће имати потпредсједнике у Влади, од којих ће онај испред коалиције “Црно на бијело” бити задужен за координацију служби безбједности.

Дан је напоменуо да би, уколико дође до измјена, оне могле бити минималне у односу на оно што је мандатар предложио.