Прочитај ми чланак

Кривокапић о КиМ: За сада, подржавамо све што Србија мудро уради на Косову

0

Подгорица -- Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић изјавио је да не робује томе да буде било шта у новој власти.

Ако би био премијер, како каже, волео би прво да оде у посету Немачкој коју доживљава као најутицајнију земљу Европске уније.

Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

„Моја маленкост је робује томе да будем било шта. Треба наћи најбоље решење. Ко ће то бити, врло брзо ће бити јасно тиме што ће се формирати парламентарна већина која ће предложити премијера. И тај премијер ће бити прихваћен од стране актуелног председника Црне Горе“, рекао је Кривокапић, на нови број Недељника.

На питање када очекује нову владу, он је рекао да „ми једино можемо да понудимо експертску владу, као најбоље решење за грађане Црне Горе, у којој ће се налазити најкомпетентнији људи“.

„То не значи да у тој влади неће бити места и за оне који су другачије политике, вере или националности. Биће јасно дефинисани критеријуми. У овом тренутку није битна политика или неки појединац, него је битна Црна Гора и њена будућност. Онда ћемо се лако договорити ко ће бити у тој влади и ко ће је предводити“, рекао је Кривокапић, наводећи да свако одуговлачење одговара актуелној власти.

Он је указао да однос нове власти и црногорског председника Мила Ђукановића мора бити дефинисан на основу Устава, а не на основу личних релација.

„Претпостављам да ме господин Ђукановић не воли, али ја не говорим овде о љубави. Ја њега доживљавам као мудрог политичара и мислим да ће он то схватити и поступити онако како је дефинисано Уставом“, додао је Кривокапић.

На питање о Косову и причи о преиспитивању признања, он је одговорио: „То је однос који нисмо исказивали директним ставом, као што смо рекли по питању НАТО-а да ћемо поштовати све међународне обавезе“.

„То је и принцип коалиционог споразума. Сматрамо да је то питање односа између Србије и Косова и ми прихватамо све што Србија уради мудро у односу на Косово, и то је нешто што је у овом тренутку довољно“, рекао је Кривокапић.

За председника Србије Александра Вучића је навео да је то политичар који има највећи рејтинг у Србији и да води јасну и препознатљиву политику.

„Недовољно га познајем да бих га могао коментарисати“, рекао је Кривокапић.