Прочитај ми чланак

Кривокапић: Митрополит Амфилохије најзначајнија личност после Његоша

0

Усвајањем измјена Закона о слободи вјероисповијести стављена је тачка на све размирице у Црној Гори и надам се да ће то бити почетак помирења грађана ове државе. Народ је још једном побиједио. Политичка корупција, којој је и овога пута прибјегао ДПС, желећи да Скупштину доведе у пат позицију, није успјела. То је доказ да Устав више није у надлежности ДПС-а, него грађана, рекао је у интервјуу за Глас Српске предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Одговарајући на питање колики је губитак за њега лично, али и за Црну Гору, недавна смрт митрополита Амфилохија, премијер је оцијенио да ће сви више цијенити митрополита након његове смрти, преноси сајт МЦП.

Foto: In4s

“Он је био вансеријска личност, која је, по мом мишљењу, најзначајнија послије Његоша. Оставио је бројна дјела, нека су видљива, нека невидљива, као и све у животу, али она видљива представљају свједочанство, које је неизбрисиво. Не само у његовим бројним књигама које је издао, теолошким расправама које је имао, него и овим видљивим земаљским, а то су прије свега обновљене цркве и манастири и два велелепна храма, у Подгорици и Бару. Та лична димензија је посебан осјећај који човјек не може да искаже просто ријечима. И можда је тај мој и његов загрљај послије побједе на изборима најбоље свједочанство нашег односа”, закључио премијер Кривокапић.

Након изборне ноћи у којој је опозиција у Црној Гори прогласила побједу на парламентарним изборима у већини црногорских градова Кривокапић, који је предводио коалицију За будућност Црне Горе, дошао је у Храм Христовог Васкрсења у Подгорици, гдје га је дочекао митрополит Амфилохије