Прочитај ми чланак

Кривокапић: Ко има веру, не може се заразити на причешћу

0

Мандатар за састављање нове владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, казао је вечерас да "онај ко има веру, неће се заразити коронавирусом истом кашиком на причешћу". Кривокапић је рекао да је коронавирус преболео на ногама и да је то сазнао тек када је урадио тест на антитела.

Упитан да ли верује да се причешћем може пренети вирус, мандатар је рекао да је то “посебан тренутак за сваког верника” и да се “у историји то питање никада није постављало”.

Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

“Вера надвладава све. Постоје многобројни докази да када је неко рекао: ‘Ако имаш вере, померићеш планину с једног на друго место’, то се и десило. Стварно се физички десило! Ако ви имате веру, верујте да немате никаквих проблема и да се нећете заразити причешћем”, рекао је он у интервју за ТВ Вијести.

Мандатар је био међу стотинама верника који су се на сахрани митрополита СПЦ Амфилохија причестили истом кашиком.

“Ви знате да човек који дође – Слава му и Милост – под Острог, ако дође с вером, да ће што-шта да доживи као препород. Причешће је посебан чин и, наравно, у историји се некад постављало то питање. То је пракса коју црква прописује”, казао је мандатар.

Кривокапић је рекао да је коронавирус преболео на ногама и да је то сазнао тек када је урадио тест на антитела.

Он се извинио грађанима што није носио маску на сахрани митрополита Амфилохија који је умро од последица коронавируса и рекао да је тиме “исказао непоштовање, иако поуздано знам да сам цовид-19 преболео на ногама, а то говоре антитела. Прележао сам корону и не знајући да је имам”, рекао је Кривокапић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!