Прочитај ми чланак

Кривична против Вучића због мита младима од 100 евра

0

Напредњачки лидер Александар Вучић у недостатку аргумената којима би убедио младе да гласају за њега послужио се - митом. Тако се једном речју може описати његово обећање да ће грађанима Србије од 16 до 29 година бити исплаћено још по 100 евра "у мају, најкасније у јуну", дакле после избора. Због тога су из опозиције најавили да ће поднети кривичну пријаву против председника државе.

То је на Твитеру најавио Јанко Веселиновић, лидер Покрета за преокрет, истакавши да је „почињено кривично дело“.


– Правни тим Покрета за преокрет припрема кривичну пријаву против Александра Вучића због масовног нуђења мита грађанима у виду „100 евра, ако не изгуби изборе“ – написао је Веселиновић на Твитеру, па додао:

– До краја недеље предаћемо пријаву Тужилаштву. Нема дилеме да је кривично дело почињено. Дилема је када ће му бити суђено – истакао је председник Покрета за преокрет.

Да подсетимо, ово није први пут да Вучић младима обећава исплату 100 евра, будући да је то најавио и крајем децембра на конференцији за медије. Овим најновијим потезом напредњачки лидер очигледно жели да придобије младе, свестан да су они против њега и његове политике.