Прочитај ми чланак

КРЕСОВИЋ: Странци управљају Србијом, а послушници су психопате оболеле од власти!

0

Питања - Ко влада Србијом и зашто, иако су се мењале власти, нико никада није одговарао за криминал из претходне разматрали су доктор наука из области политичке географије и из области историје др. Драган Петровић и новинар и публициста Томислав Кресовић.

Они су били гости емисије „Актуелно“ и судећи по ономе што су изјавили, мислимо да ће се наћи на мети ботова и жестоких бранитеља актуелне власти. 

– Чини ми се према ономе што видим и анализирам, да стране службе воде политику у Србији. Постоји новостворена квазиелита која се јако обогатила последњих деценија и има јако велики утицај на овим просторима да не дође до битних побољшања. Ово веома лоше стање у земљи, највише подсећа на Латинску Америку. Пророковић је недавно рекао да је негде почетком 2000. речено да ако се прихвати овај концепт неолиберални, неомонетаристички у економском и социјалном смислу, да Србија може да иде ка једном путу. Мислим да је цитирао Ђинђића, можемо у САД или Колумбију, а ја мислим да смо ближи Колумбији., појаснио је на почетку разговора Петровић и додао:

– То је један такав ниво, пауперизације широких слојева становништва, нестанка средњег слоја, потцењивања стручњака и интелигенције, и преваге људи који имају кеш. Малог број људи који су се обогатили. Ту је и страни фактор, нама најненаклоненије силе имају велики утицај да не дође до неког побољшања. Зато тих који су одговорни за криминал, правих криваца, нема на оптуженичкој клупи. Уколико страни фактори држе Србију у колумбијском моделу онда је разумљиво што им не одговара да главни играчи не одговарају, зато се то не дешава у примопредаји власти, јер ти који утичу у политичком животу имају уверење да неће одговарати. А без промене система у фунадменталном смислу се не могу очекивати неке промене. Уколико би јавно мњење вршило притисак оно би могао да макар мало утиче на то, зато се врши контрола медија.

На питање да ли је власт у Србији болест, Кресовић је био оштрији и веома сликовит.

– Србијом влада такозвана олошократија или олигархијска паукова мрежа. Једна врста политичке секте, ту су тајни клубови, педерске и масонске ложе, мафијашки кланови, страни утицај, односно протектори који управљају ресурсима, а послушници су разне политичке економске битанге, зеленаши, удбаши, продавци магле… Када се све то споји, балкански простори који су уништени сукобима, губљењем идентитета, разбијањем нација и народа, јасно је да је иза свега тога врста сваког корова. Друштво које се инфицира таквим коровом, најчешће губи свој идеднтитет и перспективу и резултат је да огроман број људи напушта Србију, рекао је Кресовић.

Истакао је да је и у свету и код нас завладала општа структура од власти болесних људи који владају.

– Најбрже се овде оболи од власти и у власти. Чим закорачи на сцену дуже од две године, такав човек има жељу да напредује. Оболелост од власти у Србији је веома велика, велики број људи на функцијама има психосоматске проблеме, а не врши се никаква здравствена обрада што има за резултат психопате и социопате су на политичкој и друштвеној сцени. Председник Србије није крив већ одијум друштвени око њега, они који су му лакеји…

– Његово име се слуша више хиљада пута током месеца, замислите године. Имате индоктринацију имена и личности јер се сви остали увезују у личност па су персонификација у некој локалној структури. Иза тога стоји психопатологија која се мери и здравственим проблемима, најчешће људи у власти обољевају од разних физичких болести, васкуларних, притиска, шећера, а онда и психолошких болести.

Власт је опијат и фактор болести. Владавина просечних и испод просечних доводи до губитка есенцијалне енергије у друштву, смањује се веома битна критичка мисао, и губи оштрица куда једна земља треба да иде. Милошевић је на научној основи врши индоктринацију српског народа, објаснио је познати публициста и новинар. А шта је још занимљивог речено погледајте у видеу.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!