Прочитај ми чланак

КРЕНУЛА БОРБА: Весић би Београђанима да одузме воду! (ВИДЕО)

0

Група грађана „Битка за Кошутњак“ са пријатељским организацијама: Народна странка, Покрет Слободна Србија, Српски Покрет Двери, Покрет Ослобођење и Грађанска платформа организовали су конференцију за штампу поводом обмањујућег информисања јавности о водоизворишту на Макишком пољу. Такође, једна од тема била је и градња депоа за прву линију метроа, чија се изградња планира на подручју највећег и главног водоизворишта за Београд.

На конференцији су говорили: Група грађана „Битка за Кошутњак“ – Дејан Јовановић, Народна странка – Марина Липовац Танасковић, дипл.инж.саоб, проф.др. Александар Анђелковић, биотехничких наука, Покрет Слободна Србија – Сања Стошић, дип.пољ. Марин Крешић, дипл.арх. урб, Српски Покрет Двери – Радмила Васић, дипл. инж. грађ., Покрет Ослобођење – проф.др Душко Кузовић, дипл.инж.арх., Грађанска платформа – Соња Павловић, дипл. инж. арх.

„Трећа фаза Битке за Кошутњак је била успешна, а сада смо морали да се поново укључимо, да укажемо на овај нови деструктивни план, а то је да заштитимо водоизвориште на Макишу и Великом Ратном острву које је у вези са темом планираног метроа“, рекао је на конференцији за штампу Дејан Јовановић, испред Групе грађана „Битка за Кошутњак“.

Сви говорници конференције једногласно заступају став да метро треба да постоји у Београду, али да треба да се поштују права грађана на воду и да власт не сме изградњом депоа за прву линију метроа да угрози највеће и главно водоизвориште за Београд.

„Ми нисмо против изградње метроа, ни против изградње нових насеља у Беораду, то пре свега желим да нагласим. Најпре, пројекат креће из зоне у ком нема ни једног стаовника. Лако је уочљиво да се јавним средствима финансирају приватни пројекти, односно да ће се на овај начин подигнути вредност приватне инвестиције“, каже проф. др Душко Кузовић, испред покрета Ослобођење.