Прочитај ми чланак

КРЕЋУ! Др Плавшић најављује: за 2 недеље до 1000 заражених! Најавила нову вакцину

0

И крећемо. Ако сте мислили да медицински стручњаци са маргине спавају и да не желе да се врате у медијски простор преварили сте се јер они на друштвеним мрежама свакодневно најављују нове сојеве, нове богиње и настављају да врше пропаганду без обзира што им то не иде од руке.

Доказ томе јесте и извесна др Славица Плавшић позната твитерашима од раније по својим објавама и препорукама али и онлајн саветима.

Ова докторка је кроз најновије објаве на твитеру најавила да ће за две недеље корона бројке у србији достићи фамозну цифру од 1000 заражених па је препоручила и 4. дозу вакцине против ковид-а без обзриа што је три дозе примило свега 25% становништва али је и открила да ускоро, на јесен стиже нова вакцина.

Наиме, како је у својој објави на друштвеној мрежи Твитер навела примаријус др Славица Плавшић, специјалиста за плућне болести, број инфицираних корона вирусом се полако повећава из дана у дан.

Фото: Твитер/принтскрин

 

Како је навела, број новозаражених прошле седмице кретао се око 300, ове седмице већ прелази број од 500, па се очекује да ће за око две седмице број новоинфицираних достићи 1.000 особа дневно.

У овом тренутку, констатовала је она, углавном ради о лакшим облицима, тако да погоршање епидемиолошке ситуације није праћено повећаним бројем хоспитализованих и преминулих пацијената.

Она је како смо и написали горе дала и препоруку “ко све треба да прими четврту дозу”

– Наравно, нема места никаквој паници, али је потребан опрез и тестирање на сваку појаву респираторних симптома – написала је она.

Како је додала, препорука је да сви старији од 65 година и са коморбидитетима приме четврту дозу вакцине и да не чекају да се појави нова, савремена вакцина, јер се то неће десити пре октобра или новембра.

– Придружене болести су главни фактор за предикцију тешке клиничке слике код ковида, а не старост. Оно што нам се чинило да озбиљност болести расте са старошћу је само последица тога што са старошћу расте број и озбиљност придружених болести. Најбоље би било да имамо много већи проценат вакцинисаних првом и другом дозом, али у оваквој атмосфери и потпуној запостављености значаја вакцинације, па и оне обавезне, то нереално очекивати – пише примаријус др Славица Плавшић у својој објави на Твитеру.

Да ствар буде још комичнија докторка је позвала на хибридни имунитет микс обољења и три дозе
По њеним речима, најбољу заштиту против омикрон сојева (БА4 и БА5) даје такозвани хибридни имунитет.

Реч је о комбинацији имунитета стеченог ранијим заражавањем делта сојем и вакцинацијом мРНК вакцинама и то са три дозе.

– Зато су највећа очекивања од такозване бивалентне вакцине (делта+омикрон) коју проузводи и испитује компанија Модерна. Она у клиничким испитивањима даје боље резултате него појединачне вакцине. Инфекција омикроном даје врло слаб и краткотрајан имунитет – закључује у свом твиту др Плавшић.

Жеља докторке је једно, чињенице и реално стање су сасвим друге ствари јер грађани Србије нису испратили агенду вакцинације и корона хистерије без обзира на уцене, пропаганду, страх, панику и дискриминацију коју су ширили медији.