Прочитај ми чланак

Опет атерирао: Стефановић негирао оптужбе таблоида, али не сме да узврати Вучићу

0

Министар одбране Небојша Стефановић је рекао да ће у суботу, након нових напада на њега, одржати конференцију за медије. Само у току вечери, о Стефановићу и МУП-у под његовим управљањем, причало се на више канала, а изнете су озбиљне оптужбе.

Министар одбране Небојша Стефановић обратио се у суботу ујутру јавности на конференцији за новинаре коју је сазвао како би одговорио на учестале оптужбе појединих медија и високих функционера МУП о свом нелегалном поступању у случајевима „Беливук“, „Јовањица“ и наводном прислушкивању председника Србије Александра Вучића.

„Монструозне лажи, желим да заштитим своју земљу, своју породицу и председника републике и мог пријатеља од свих лажи и манипулација. Желим да кажем истину, и спреман сам да све потврдим и полиграфски да будем тестиран. Најтеже је изречено с циљем да покваре мој однос са председником. Лаж је да сам предводник групе завереником. Истовремено, спреман сам одмах да одем на полиграфско тестирање. Надам се да ће то учинити сви који износе лажи о мени“, рекао је Стефановић.

Он се потом осврнуо на конкретне оптужбе полицијског службеника Томислава Радовановића.

„Навео ме као организатора паралелних структура у министарству. За све године свог рада, не да нисам рекао тежу реч против предсендика, а камоли да сам водио групу завереника. Ове бесмислице ће морати да објасне пред надлежним државним органима“, рекао је министар.

На Твитер налогу у петак увече је Стефановић написао да ће детаљно разобличити „бесмислице које се данима пласирају у јавности“.

– Након серије лажи, одржаћу конференцију за новинаре сутра, у суботу 9. октобра, у 10 сати, у Дому Војске Србије, на којој ћу детаљно разобличити све бесмислице које се данима пласирају у јавности – написао је министар одбране на Твитеру.

Подсетимо, у вечерашњој емисији на Објективу, чији је власник Александар Папић, некадашњи Стефановићев пајтос, гостовао је бивши начелник београдске Управе криминалистичке полиције Илија Милачић, који је иначе осуђен на седам месеци кућног притвора због одавања поверљивих полицијских информација управо порталу „Објектив“, и том приликом је изјавио да истрагу у случају криминалне групе Вељка Беливука и куће у Ритопеку практично зауставио бивши министар полиције, а актуелни министар одбране Небојша Стефановић – односно да је знао за постојање те куће.