Прочитај ми чланак

Крај првог чина глобалистичке представе: Укинуте ковид пропуснице у Србији

0

Након више месеци примене ковид пропусница, Кризни штаб за борбу против коронавируса данас је на седници одлучио да оне буду укинуте и самим тим ублажи епидемиолошке мере у Србији.

Ковид пропуснице уведене су у октобру и важиле су за угоститељске објекте, коцкарнице и кладионице.

Сви који су последњих неколико месеци хтели да иду у ресторан или кафић после 20 часова, то су могли да учине само уколико имају пропусницу, односно ако су вакцинисани или имају тест.

Пре неколико дана поједини чланови Кризног штаба најавили су да ће на овој седници оне бити укинуте јер је садашњи начин примене „изгубио смисао“.

„Мишљења сам да су ковид пропуснице са применом од 20 часова, изгубиле сваки смисао јер се углавном не поштују. Медицински део Кризног штаба је био и остао на становишту да само ковид пропуснице 24 часа имају смисла“, рекао је Тиодоровић раније.

Иначе, исправна ковид пропусница подразумевала је потврду о примљеној другој или трећој дози вакцине не старију од седам месеци или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата или негативан антигенски тест који је валидан 48 сати.

Такође је за пропусницу важила и потврда о прележаној корони која није старија више од седам месеци.

Ковид пропусница је била исправна и ако је грађанин поседовао позитиван тест на антитела, не старији од три месеца који је урађен у државној лабораторији.