Прочитај ми чланак

Ковачевић: Субвенције страним инвеститорима преусмерити мајкама са више деце

0

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да би „огромне субвенције“ страним инвеститорима требало преусмерити „мајкама које рађају троје и више деце, јер је то најсигурнија инвестиција“.

„Влада Србије страним инвеститорима даје између 50.000 евра и 100.000 евра по запосленом. То је новац грађана Србије који би требало расподелити тако да се за треће дете добије помоћ од 25.000 евра, за четврто 50.000 евра, а мајке које роде петоро и више деце требало би да добију 100.000 евра и не би морале да раде, него би могле да се посвете одгајању деце“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је упитао „да ли су нам страни инвеститори важнији од сопствене деце“, и додао да се млади плаше сиромаштва и да се зато „тешко одлучују на искорак ка браку и потомству“.

„Зато им се мора помоћи. Држава је учинила све да младе не задржи у Србији, а није учинила ништа да их подстакне на потомство. Резултат такве политике је да Србија годишње изгуби више од 40.000 људи“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је предложио министру за бригу о породици и демографију Ратку Дмитровићу да га позове на консултације.

„Радо ћу Дмитровићу помоћи да пронађе одговарајуће мере за овај проблем, који је изнад борбе политичких неистомишљеника“, навео је Ковачевић.

Ковачевић је додао да се „потпуно слаже“ са изјавом председника Србије Александра Вучића да је најважнији демографски напредак Србије, али да се „уопште не слаже“ са Вучићем да је тешко пронаћи мере којим би се тај напредак подстакао и осигурао.

„Владу Србије тај проблем занима само као још једна тема коју користи искључиво за своју пропаганду и политички маркетинг“, закључио је Ковачевић.