Прочитај ми чланак

КОВАЧЕВИЋ: Србију 2022. чека финансијска Содома и Гомора! Вучић нас турбо задужује

0

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је економиста и члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић.

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је да ће се посланици Скупштине Србије изјашњавати о новом задужењу државе у износу од 769 милиона евра, што ће постојећи јавни дуг од 30 милијарди евра повећати за 2,56 одсто.

„Држава не може да врати дугове настале оваквим турбо задуживањем. То је јасно и сваком грађанину који је узео кредит од банке и зна колико га је тешко вратити. Грађани кроз порезе и поскупљења враћају и дугове које узима држава, што је додатни и све тежи терет који више неће моћи да носе“, рекао је Ковачевић гостујући у емисији редакције „Србин инфо“.

– Већ у 2022. и 2023. години Србију чека финансијска Содома и Гомора. Предстоји дубока економска криза јер поскупљује готово све, наводећи као примере „хлеб, уље, бензин, струју, цигарете, претплату за Радио-телевизију Србије“ – објашњава наш саговорник.

Ковачевић је навео да житарице никада нису биле скупље, док тренутна суша не погодује приносу.

„Све индустријске сировине су већ поскупеле за више од 25 одсто, а након њихове уградње у готове производе пик раста цена ће се догодити већ средином септембра“, рекао је Ковачевић.

Он је подсетио да је министар финансија Синиша Мали представио предлоге седам закона за које је навео да ће „омогућити даљи убрзани раст и развој српске економије“.

„Ти закони ће, нажалост, омогућити само веће задуживање на терет садашње генерације, али и наше деце. Не слажем се са Малим да се задуживањем може осигурати било какав напредак, а тек се никако не може достићи пусти сан од шест одсто привредног раста до краја ове године“, казао је Ковачевић.