Прочитај ми чланак

Коштуница: Позивам немачког амбасадора да се не меша у унутрашње ствари Србије

0

БЕОГРАД – Председник ДС С Војислав Коштуница изјавио је данас да наступи немачког амбасадора Хајнца Вилхелма у којима понавља да Србија не треба да спречава пријем Косова у ЕУ, нарушавају углед Немачке и упозоравају да Немачка према Србији наступа са позиције силе.

Коштуница је у писаној изјави медијима, позвао немачког амбасадора да се врати у пожељне границе деловања страног амбасадора, који води рачуна о интересима Немачке, и не меша се у унутрашње ствари Србије. Подсећамо, додаје Коштуница, да је улога немачког амбасадора да заступа интересе Немачке и да је сходно томе он гост у нашој земљи, а не представник стварне власти.

„Подразумева се да немачки амбасадор добро зна да сагласно међународном и унутрашњем праву није његов посао да води политику Србије. Немачки амбасадор је далеко премашио границе уобичајене пристојности и потценио гостопримство које му је указала Србија као страном амбасадору.

То што се немачки амбасадор позива на председника Владе да је он први поменуо учлањење Косова у УН, није оправдање за понашање немачког амбасадора“, навео је Коштуница.

Он подсећа да је због деловања председника Владе Ивице Дачића затражена његова оставка и истиче да је то унутрашња ствар саме Србије, те да такви наступу Вилхелма нарушавају углед Немачке и упозоравају да Немачка према Србији наступа са позиције силе.

 

(Танјуг)