Прочитај ми чланак

Коштуница: Бојан Пајтић треба да поднесе оставку

0

Kostunica

(Бета)
Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница позвао је данас председника војвођанске Владе Бојана Пајтића да поднесе оставку и тако покаже да не жели да влада насупрот вољи народа и грађана Војводине.

„Ако на новим покрајинским изборима Пајтић задобије подршку народа сви ћемо му упутити честитке. Али уверен сам да грађани Војводине желе промене и да ће то показати на ванредним покрајинским изборима“, поручио је Коштуница у саопштењу.

Он је оценио „да је потпуно неприхватљиво и за сваку осуду недемократско понашање војвођанске власти и Бојана Пајтића, који на све начине вређају народ који је затражио њихове оставке“.

„Бојан Пајтић треба да научи прву лекцију демокартије, а то је да је власт смењива. Зато треба да поднесе оставку и покаже да не жели да влада насупрот вољи народа и грађана Војводине“, навео је Коштуница.

Коштуница сматра да „данас све може да буде предмет критике, и може да се протестује против свакога, само су изгледа војвођанска власт и Бојан Пајтић недодирљиви и само они представљају већину и несмењиву власт“.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић поручио је да неће поднети оставку и оптужио потпредседника Српске напредне странке Игора Мировића да је на митингу против покрајинске владе „Стоп разбијању Србије“ распиривао „атмосферу линча“.

Према његовим речима, последица стварања такве атмосфере су и плакати у којима се жели смрт Бојана Пајтића и његових сарадника.

„Посебно је опасно када такву врсту атмосфере и квалификација типа ‘усташа’, ‘сепаратиста’, шире људи који управљау овом земљом. То је више него забрињавајуће“, поручио је Пајтић.

Он је рекао да нема проблем са људима који су на митинг у Нови Сад дошли из свих крајева Србије, али је рекао да је то личило на ситуацију у којој би „рецимо грађани Кањиже аутобусима ишли да руше градоначелника Крагујевца или Ниша“.