Прочитај ми чланак

Костић: Захтевати повратак војске на КиМ, Србе нема ко да заштити

0

Наставак антиуставних преговора Београда и Приштине без икаквих резултата, прећутна подршка ставовима људи који воде најбитније институције у Србији да се Срби одрекну КиМ, константни инциденти над Србима и српском имовином, захтевају хитну промену вођења овакве државне политике која би се огледала у моменталном замрзавању Бриселских преговора и захтевом за слање наших снага безбедности у јужну српску покрајину.

Пошто председник Србије и даље наставља преговоре са представницима мећународне заједнице који нам отворено говоре да морамо потписати свеобухватни споразум о нормализацији односа, поставља се питање да ли председник Србије и ова Влада уопоште више имају кредибилитет да воде ове преговоре. Овим преговорима се положај српског народа ни у једном сегменту није поправио за осам година.

До данас нико из власти није критиковао председника САНУ Владимира Костића који отворено, својим јавним наступима, крши Устав Републике Србије по питању Косова и Метохије.  Да ли то значи да је власт сагласна са његовим ставом и да не одустаје од своје политике разграничења?
Инциденти у којима се нападају Срби и њихова имовина се настављају, а да ни КФОР ни ЕУЛЕКС не чине ништа да се та дугогодишња реалност промени. Пре неки дан је обијена и црква у Клокоту, а починиоци нису пронађени.

Српски покрет Двери је пре шест месеци поднео захтев тадашњем министру спољних послова Ивици Дачићу да инсистира на заказивању посебне седнице Савета безбедности УН на којој би се дискутовало о угроженој безбедности српског живља на Косову и Метохији. Нажалост, министар Дачић ништа конкретно није урадио по том питању, као ни садашњи министар Селаковић за пет месеци свог мандата.

Инсистирамо да Министарство спољних послова под хитно тражи сазивање седнице Савета безбедности на којој би се расправљало о спровођењу Резолуције 1244, и конкретизовању члана 4. у коме се дефинише могућност повратака српског војног и полицијског особља, као јединог гаранта за безбедност наших сународника.

Српски покрет Двери сматра да се решење косовског проблема може позитивно по Србију решити само под окриљем Уједињених нација и зато је неопходно да се што пре замрзне спровођење Бриселског споразума. Ако ова власт није у стању то да уради, да ли због својих обећања западним званичницима или због огрезлости у корупцији и криминалу, она мора да буде под хитно смењена јер не гарантује очување стратешких националних интереса.