Прочитај ми чланак

КОСТИЋ: Вучићев режим преко Михајловићке подрива јефтин гас и сарадњу с Русијом

0

Министарка Зорана Михајловић као поборник тржишне економије би морала да прихвати чињеницу да је грађанима Србије најбитније да имају гас најбољег квалитета, а ако је он још и најјефтинији, поставља се питање зашто би смо куповали скупљи гас од другог добављача и додатно повећавали трошкове у домаћинствима и привреди.

Министарка Зорана Михајловић је 31.10.2020. године изјавила да је српско тржиште енергената „понекад затворено“ и да је неопходно да се изврши диверзификација тржишта. Како је тржиште енергената затворено, ако смо се ми разним међународним уговорима обавезали на либерализацију српског тржишта?

Ако је председник Александар Вучић још 19.01.2019. године изјавио: „…нудили су други течни гас, али дупло скупље. Ми да плаћамо двоструко више цене, немамо и не можемо. Хоћемо да набављамо најбољи и најјефтинији гас за наш народ и нашу земљу, а то је руски гас“, да ли ово сада значи сукоб у врху државе или је Вучић променио мишљење?

Српски покрет Двери се залаже да за сваку јавну набавку или пројекат од националног значаја имамо неколико понуђача, па да се на крају изабере оно што је најбоље за грађане Србије. Желимо другачији принцип пословања и одговорности према државним ресурсима од онога како Зорана Михајловић и њој слични данас раде.

Подсетимо само јавност да ни дан данас немамо одговор на питање зашто је досадашња министарка саобраћаја потписала уговор о изградњи „Моравског коридора“ који је у односу на 2013. годину плаћен скупље за 300 милиона евра? Такође поступак је био апсолутно нетранспарентан, јер је био само један понуђач, чиме је она јасно показала своју небригу за буџет Србије и новац пореских обвезника.