Прочитај ми чланак

Костић: Власт не сме да прави компромисе око КиМ зарад опстанка на власти

0

Александар Вучић и Српска напредна странка морају да оду са власти врло брзо, јер они који су и дошли на власт обећавши предају Косова и Метохије, не смеју да буду преговарачи са представницима међународне заједнице, управо због ризика од издаје националних интереса.

Преговарачи западних центара моћи су поново инистирали на убрзавању дијалога између Београда и Приштине, чији је крајњи циљ договор о међусобном признању и свеобухватној нормализацији односа.

Ових дана смо сведоци како се врши притисак на српску власт, тиме што се разоткривају афере људи који воде државне институције, а који су најближи сарадници актуелног председника Србије. Међународни преговарачи су свесни да су им управо Томислав Николић и Александар Вучић пре десет година обећали да ће решити косовски проблем, ако им се омогући преузимање власти у Србији.

Власт која је криминализовала институције, опљачкала локалне и државне органе кроз намештене и централизоване тендере, а све у циљу личног богаћења појединаца из власти, мора да буде под хитно смењена, ако желимо да поново слободно одлучујемо о интегритету и суверенитету наше државе.

Вучић нема подршку за своју идеју разграничења Косова и Метохије ни од својих бирача, али ни од најутицајније институције у Србији, од Српске Православне Цркве, о чему сведоче и речи патријарха Порфирија у емисији „Упитник“ на РТС-у, који је изнова поновио јасан став Сабора СПЦ да нема компромиса око статуса Косова и Метохије.

Српски покрет Двери и даље чврсто стоји на ставу да је неопходно да се решење косовског проблема нађе у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација и уз апсолутно поштовање Устава Републике Србије. Само у тим оквирима се може преговарати око даљег односа и суживота Срба и Албанаца у јужној српској покрајини