Прочитај ми чланак

КОСТИЋ: Србија званично да затражи помоћ од Русије у борби за очување територије

0

Потпредседник покрета Двери Иван Костић изјавио је да Србија, у складу са дипломатским споразумом који је потписан са Министарством спољних послова Руске Федерације, треба званично да затражи помоћ и укључивање Русије око заштите Срба на Косову и Метохији, као и око очувања територијалног интегритета наше земље.

„Бивши министар спољних послова Србије Никола Селаковић и министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров су потписали споразум око координисаних активности на пољу међународне политике. Сматрамо да је дошло време да председник Србије Александар Вучић и министар Ивица Дачић напокон ураде нешто када су у питању могућности око ангажовања Русије у међународним преговорима у којима учествују представници САД и Европске уније, а који готово увек бране интересе албанске стране“, саопштио је Костић.

Он је додао да државно руководство треба да искористи тачке тог споразума које се тичу тематике Организације за европску безбедност и сарадњу и тематике Организације уједињених нација, као и да иницира враћање међународних преговора под окриље Уједињених нација.

„Наши и руски представници у Уједињеним нацијама треба да затраже пуно спровођење Резолуције 1244 Савета безбедности УН, а ако се то у што краћем року не оствари, да поднесу Генералној скупштини УН предлог нове Резолуције о неспровођењу те резолуције“ истакао је потпредседник Двери.