Прочитај ми чланак

Костић: Резолуција Владе Црне Горе о Сребреници заснована на лажима

0

Влада Црне Горе је синоћ усвојила Резолуцију о Србреници коју је предложила Бошњачка странка и којом је додатно понижен српски народ који је био највећа жртва геноцида од стране својих суседа у 20. веку.

Усвајање Резолуције је доказ да ова Влада Црне Горе дефинитивно није испунила очекивања бирача који су имали уверење да ће се политичка ситуација у Црној Гори из корена променити након прошлогодишњих избора. Гласати са ДПС-ом за смену министра правде Владимира Лепосавића и за Резолуцију о Сребреници је незамисливо свима онима који су 30.августа прошле године гласали против режима Мила Ђукановића.

Резолуција Владе Црне Горе је заснована на лажима јер није истина да је у Сребреници страдало 8000 људи, већ неколико пута мање. О томе данас говоре највећи светски стручњаци за истраживање геноцида који успут и јавно говоре да никаквог геноцида у Сребреници није било. Изгледа да се тематика Сребренице користи само у политичке сврхе када додатно треба понизити Србе и њихове жртве о чему се данас у Парламенту Црне Горе не сме говорити.

Позивање на одлуке Међународног суда правде је апсолутно бесмислено јер се добро зна да је већина одлука тога суда била чисто политичке природе, и то поготово одлуке које се тичу Србије.

Оваквим потезом Влада Црне Горе наставља антисрспку политику Мила Ђукановића која је и довела до подела и међубратске мржње у Црној Гори. Резолуција о Сребреници је почетак пада експертске Владе на челу са професором Кривокапићем који се очигледно није снашао у турбулентном поличиком животу Црне Горе која је и даље под великим притиском и уценама од стране западних центара моћи.

Српски покрет Двери очекује да ће нека нова Влада Црне Горе укинути ову срамну Резолуцију о Сребреници  и да ће пазити да својим одлукама додатно не ремети,  ионако превише поремећене односе међу народима у региону.