Прочитај ми чланак

Костић: Наставак антисрпске политике суда у Хагу

0

Потврђивање доживотне пресуде генералу Ратку Младићу без утврђивања свих чињеница је још један доказ да је Хашки трибунал направљен само да би Србе означио као геноцидан народ.

Вође муслиманске и хрватске војске Насер Орић и Анте Готовина, као и терористичке ОВК Рамуш Харадинај нису одговарали за своје злочине над српским цивилима и децом, тако да се активност овог суда не може другачије дефинисати него као наставак континуираног процеса антисрпске политике међународне заједнице. Овом очекиваном одлуком Хашког трибунала се понижавају све српске жртве за које нико није одговарао.

Ivan Kostić

Срби су одлуком Хашког трибунала осуђени укупно на чак 1.038 година затвора, Хрвати су осуђени на 249 година затвора, Албанци на 13, Бошњаци на 42 године док је из Македоније један осуђени и иза решетака ће провести 12 година.

Српски покрет Двери због свега овога сматра да су одлуке Хашког трибунала политичке, да оне немају утемељење у праву и правди и да никако не доприносе помирењу на простору бивше СФРЈ, већ управо супротно – продубљују јаз и нетрпељивост међу овдашњим народима. Између осталог, од органа Републике Србије тражимо да упуте захтев Хашком трибуналу да осуђеници српске националности своје казне служе у српским затворима.