Прочитај ми чланак

Костић: Мило Ђукановић без икакве одговорности позива на терор против СПЦ

0

Основна грешка актуелне влaсти у Црној Гори је што се још није обрачунала са остацима криминогенизоване структуре ДПС-а која по дубини и даље има своје људе на најодговорнијим политичким и друштвеним позицијама.

Најава Митрополије црногорско-приморске да устоличење Митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру обележи без великог народног сабора, у јавности је прихваћена као мудра одлука на коју се пристало ради очувања безбедности верника тога дана на Цетињу.

Ivan Kostić

Међутим, и у овом случају се поставља питање, да ли је могуће да снаге безбедности Црне Горе нису у могућности да обезбеде јавни ред и мир када је оваква свечаност у питању? Или је то у ствари био притисак некога са стране да се ускрати огромна јавна подршка грађана Црне Горе према Српској православној цркви, која би сигурно тај дан била огромна и као таква презентована домаћој и међународној јавности.

Јавно обраћање премијера Црне Горе Здравка Кривокапића да неће присуствовати устоличењу Митрополита Јоаникија је превелико снисхођење шачици најострашћенијих присталица ДПС-а, којима се опет придаје превелика важност и на тај начин ревитализује корпус који жели сукобе и међубратске поделе. На тај начин се шаље порука присталицама Мила Ђукановића да је њима и даље дозвољено да урушавају државни поредак и да узурпирају права верног народа, лојалног Митрополији црногорско-приморској и Српској православној цркви, који чини огромну већину у Црној Гори.

Политика црногорске власти мора коренито да се промени у наредном периоду како на унутрашњем, тако и на регионалном плану, што потврђује и овај догађај најављен за 5. септембар који није могуће спровести мирно и слободно, иако је прошло већ годину дана од пада једног тоталитарног и недемократског режима.