Прочитај ми чланак

Костић: ДПС ће морати мирно да преда власт после изгубљених избора у Црној Гори

0

Када изгуби на парламентарним изборима 30. августа, Милу Ђукановићу нико од светских лидера неће дати подршку за изазивање грађанских и оружаних сукоба у Црној Гори као начин за опстанак на власти. Сетимо се само изјаве америчког председника Доналда Трампа од пре две године, да он није спреман да улази у Трећи светски рат због мале Црне Горе.

Владавина ДПС-а се полако приводи крају у Црној Гори, чега су свесни сви они који данас чине власт у Црној Гори. Већина народа је сагласна да корумпирани и превазиђени режим не може да донесе развој Црне Горе у наредном периоду и да је неопходно да после 30 година на власт дођу нови и некомпромитовани људи.

Ivan Kostić

Чак је и духовни лидер народа Митрополит Амфилохије одлучио да први пут изађе на парламентарне изборе и јавно стане у „одбрану светиња, против безаконика и безаконих закона“.

Све анкете показују да ДПС са својим сателитима у власти, неће имати довољну већину за формирање Владе. Народ више не жели да подржи садашњу власт која је устала против основних идентитетских начела на којима је основана Црна Гора у 19. веку. Спорни Закон о слободи вероисповести је показао сву бахатост власти, која је изразила спремност да уђе у сукоб са великом већином својих грађана па чак и са представницима Цркве, газећи њихова основна верска и људска права, загарантована Уставом Црне Горе.

Сада се поставља питање да ли је предедник САД, Доналд Трамп пре три године „случајно“ гурнуо председника Владе Црне Горе Душка Марковића на састанку шефова држава и Влада НАТО-а у Бриселу, и да ли је опет „случајно“ пре две године изјавио да не жели да улази у Трећи светски рат због Црне Горе?

Чињеница је да је режим у Црној Гори због своје криминогене структуре досадио свима у свету и да су сви сложни да је његово време истекло, као и да нико није спреман да подржи регионални оружани сукоб на Балкану, када опозиционе коалиције освоје више гласова на овим изборима од партија које су на власти.