Прочитај ми чланак

КОСТИЋ: Црна Гора што пре да повуче закон о спречи сукобе међу браћом

0

Да ли је могуће да власт у Црној Гори иде толико далеко у своме безумљу и да је зарад НАТО пакта и осталих центара моћи спремна да изазове крвопролиће због наметнутог Закона о слободи вероисповести?

Митрополија црногорско-приморска је институција од највећег поверења коју подржава 72% грађана Црне Горе. Митрополија  и њен Митрополит Амфилохије свакога дана позивају на мир и разумевање и траже све начине да дође до компромисног решења  око доношења закона који мора поштовати историјски и духовни континуитет Митрополије који на простору Црне Горе траје 800 година.

Ко уопште тера Мила Ђукановића и Владу Црне Горе да усвоји Закон о слободи вероисповести који уопште нема никакву сличност са правном праксом у Европи и свету када су верске слободе у питању? Да ли ће неко из међународних институција реаговати и јасно ставити до знања властима у Црној Гори да је ово што раде апсолутно противправно деловање?

Народ Црне Горе и сви они које воде порекло из Црне Горе су спремни да бране светиње које су подизали њихови преци и за то су многи спремни да дају и своје животе ако то буде требало. 

Невероватно је да Александар Вучић и Влада Републике Србије још не реагују поводом доношења  Закона о слободи вероисповести у Црној Гори који предвиђа отимање цркава и манастира од стране актуелног црногорског режима.

Председника Србије би требало подсетити да је он по члану 13. Устава  Србије, највишег правног акта једне државе,  дужан „да штити права и интересе својих држављана у иностранству.“

Не смемо дозволити да уцењена власт Мила Ђукановића усвајањем овога закона изазове сукобе међу браћом.

Захтевамо од Александра Вучића да сходно свим дипломатским средствима инсистира на повлачењу Закона о слободи вероисповести из процедуре у Скупштини Црне Горе и тиме покаже одлучност и да му је стало до својих сународника у Црној Гори и мира у региону на који се стално позива. 

У супротном он ће још једном показати да Србе из региона користи само онда када му је то потребно зарад свога политичког маркетинга и прикупљања поена код патриотски настројени бирача у Србији.