Прочитај ми чланак

КОСТИЋ: Ако су САД против бојкота избора, логично је да Русија има супротан став

0

Уз свеопшти бојкот избора и јасан став Српске Православне Цркве против „разграничења“ који је и даље непромењен, Александар Вучић апсолутно нема легитимитет и могућност да тако лако испуни обећања, која је дао како би преузео власт у Србији 2012. године

Оволики притисак на опозицију да се одустане од бојкота избора, од стране високих представника САД и ЕУ, сигурно има везе са будућим статусом Косова и Метохије, јер је за њих то тренутно најважније питање на Балкан, казао је Иван Костић из Српског покрета Двери.

„Недавни долазак Метјуа Палмера и његово инсистирање на одустајању од бојкота, изјаве Дејвида Мекалистера од пре неки дан и јучерашњи долазак двојице европарламентараца Кукана и Флекенштајна, показују одлучност западне администрације да њихов став по питању будућих политичких одлука власти и опозиције буде пресуђујући„, наглашава Костић.

Пошто је, додаје он, тренутни званичан став и САД и велике већине европских земаља да је Косово и Метохија независна држава, пошто су га они већ и званично признали, поставља се питање ставова Руске Федерације према питању предстојећих избора у Србији.

„Став Русије по питању Косова и Метохијеје и даље непромењен, значи и даље руске дипломате говоре да будући статус Косова и Метохије мора бити у складу са Уставом Србије и резолуцијом 1244 Уједињених нација. Из тога произилази да Русија треба да има разумевања за бојкот избора од стране опозиције, јер је управо бојкот, народна брана да садашња власт тако лако и без отпора потпише предају Косова и Метохије. Уз свеопшти бојкот избора и јасан став Српске Православне Цркве против „разграничења“ који је и даље непромењен, Александар Вучић апсолутно нема легитимитет и могућност да тако лако испуни обећања, која је дао како би преузео власт у Србији 2012. године“, закључио је Костић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!