Прочитај ми чланак

КоССев: Ало најављује нову „крваву јесен“ – „Спрема се масакр на Северу Косова!“

0

„Труднице беже са Косова“, „Спрема се удар на Србе, Шиптари хоће рат“, „Тачи са Америком ‘Златном сабљом’ откида север КиМ“, „Албанци спремају хаос на мосту – сценарио за дан заставе“, „Британци спремају ‘Олују’ на Косову, на помолу нови погром Срба!“, ово су само неки од бројних ранијих најава драматичних дешавања и насиља на Косову београдских таблоида. Лист Ало у најновијој вести сада најављује маскр на Северу Косова у организацији наводне „терористичке организације Б13“ и све то позивајући се на своје „добро обавештене“ неименоване изворе.

Ниједна најава ових драматичних и насилних сценарија београдских таблоида до сада се није обистинила.

Прегледом свих насловних страна у 2018. години, новинари Раскрикавања су утврдили да је таблоид Ало на насловним странама 358 бројева у прошлој години имао 149 лажних, односно вести без јасних извора и доказа.

Поред тога, на укупно 306 насловних страна у 2018. години, Информер је имао чак 351 лажну односно неутемељену вести. На насловницама 223 броја Српског телеграфа нашло се чак 230 нетачних или неутемељних тврдњи, наводи Раскрикавање.

Према анализи Стефана Јањића, уредника Факе неwс трагача, Информер и Српски телеграф су током 2018. године у 265 наврата најављивали ратове и сукобе на насловним странама. Највећи број ратова водили смо са „усташама“ (47 пута), а потом са „Шиптарима“ (30 пута).

Априла прошле године, Вечерње Новости писале су о такозваној групи Б13 која изазива инциденте на Северу Косова.

Новости су тада навеле да је реч о углавном малолетним Албанцима као и да су се три од укупно пет инцидената десила у то време на још увек незавршеном шеталишту.

О такозваној групи Б-13, још давне 2013. у тексту „Дечаке изболи терористи из групе ‘Б13’!“ писао је таблоид Ало. По сазнањима листа они себе називају “чуварима Бошњачке махале”.

Ало је такође писао да је реч о „терористичкој групи“ која је настала 2011, док је финансирана из иностранства, као и да „има подршку појединих политичких лидера странака“ које су тада чиниле косовску владу.

Осим две фотографије групе младића, који делују као тинејџери, а који су потписани као „Група Б13“, уз нацртане мишиће, нисмо успели да пронађемо ниједну доступну информацију о овој групи.

У наставку преносимо текст таблоида Ало у целости:

ИЗ ПРИШТИНЕ СТИГЛА ХИТНА НАРЕДБА! Обуставите све и заташкајте! Спрема се масакр на северу Косова! Група Б13 активирана!

Мета су српска старачка домаћинства, а напад би могао да уследи око избора 6. октобра.

Неколико сандука оружја недавно је нестало из касарне „Адем Јашари“ код Косова Поља.

Страхује се да су пушке и муниција завршили код припадника терористичке групе Б13, која планира да изведе низ напада на српско становништво широм севера КиМ.

Привремене приштинске власти забраниле су војним старешинама у непризнатој држави Косово да говоре о нестанку наоружања, али су информације процуриле током предизборне кампање.

„Ова организација, коју чине младићи албанске националности, до сада је извела на десетине напада на Србе и њихову имовину. Најчешће у нападима користе хладна оружја, али неретко пуцају на Србе и пале њихову имовину.“

„Раније је забележено је ова група нападала и полицајце, палили су њихове аутомобиле, каменовали куће…“

„Косовска полиција у више наврата је хапсила чланове ове терористичко-криминалне групе који су били осумњичени да су извршили више тешких кривичних дела, међу којима су и напади на Србе и њихову имовину.“

Нестало је неколико сандука пушака и муниције, о томе су нас обавестили извори из Приштине. Те пушке су Албанци добили од својих војних савезника са Запада. Познато је да се ова група и раније на исти начин наоружавала – каже за „Ало!“ извор који је упознат са дешавањима у јужној српској покрајни.

Када је откривено да је оружје нестало, у овом војном објекту завладала је паника, а о свему су обавештени Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Кадри Весељи. Старешине су започеле истрагу, али је из Приштине стигла наредба да се све обустави и заташка.

Познато је да се Б13 годинама наоружава оружјем из албанских војних објеката, а чак и поједини војни официри налазе се у самом врху ове терористичке групе. Припадници терористичко-криминалне групе Б13, која планира да изврши нападе на старачка српска становништва на северу КиМ, за своје активности чекају наређења од Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја и Кадрија Весељија, који руководе овом организацијом.

Напади на Србе уследиће уочи покушаја анексије северне Митровице, о чему је први јавно проговорио Агим Бахтири, градоначелник јужне Митровице. Бахтири је чак водио кампању за уједињење северне и јужне Митровице и тражио да га у тој намери подрже и друге политичке странке. Подршку је, иза затворених врата, добио од Харадинаја, Тачија и Весељија, али га није подржао страначки председник Беџет Пацоли.

АЛО: Више пута хапшени!

Чланови групе су претежно млади, старости до 23 године. Њихов лидер је доста старији и активни је припадник Косовске војске, па највероватније преко њега добијају оружје које користе за нападе. Раније је забележено да је ова група нападала и полицајце, палила њихове аутомобиле, каменовала куће… У групи има око 50 чланова – каже наш саговорник. Група Б13 финансира се новцем који стиже од појединих привредника који су финансијери Тачијеве странке, али и од средстава из албанске дијаспоре. Косовска полиција је у више наврата хапсила чланове ове терористичко-криминалне групе који су били осумњичени да су извршили више тешких кривичних дела, међу којима су и напади на Србе и њихову имовину. Као по наредби, сви ухапшени су убрзо пуштани на слободу, највероватније због политичке заштите коју уживају од Хашима Тачија.

Циљ ових активности је да се српско и друго неалбанско становништво заплаши како не би дошло до организованог одговора Срба са севера КиМ. Напади могу бити изведени уочи одржавања ванредних избора на КиМ 6. октобра или након тога, каже за „Ало!“ добро обавештен извор из Приштине.

Досадашњи ток предизборне кампање обележиле су запаљиве изјаве албанских политичара, управо оних који стоје иза ове организације. Недавна изјава Рамуша Харадинаја да ће Митровица бити уједињена говори о плановима ове организације – каже наш саговорник.

Б13 је добро организована група стационирана у северној Митровици, а која добија финансијску подршку од два кључна човека у Приштини. Спремање за најновије нападе припадници ове групе почели су још пре два месеца, када су опет почели да се окупљају у једној кући у Бошњачкој махали у северној Митровици.

КоССев: Исти таблоид још почетком августа објавио је текст „СРБИ У НИКАД ВЕЋОЈ ОПАСНОСТИ Мистериозна Б13 доноси КРВАВУ ЈЕСЕН!„, у којем је навео да иза „криминално терористичке организације Б13“ стоји „лично Хашим Тачи“, али и да су „српске обавештајне службе упозорене на појачане активности ове организације“. Вођа ове групе је, према сазнањима овог таблоида, извесни Генц. Док у најновијем тексту најављује нападе широм Севера, августа је Ало открио наводни план о нападу у две српске средине на Северу позивајући се на сазнања свог извора из „обавештајних структура који годинама прати ситуацију на Косову и Метохији“.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!