Прочитај ми чланак

КОСМЕТ Великоалбанци прогласили победу, њихов лидер поручио – Србија да плати дуг!

0

Како преносе албански медији у Приштини, као највероватнији нови премијер окупаторске творевине, такозване, Републике Косова, Аљбин Курти најављује, након победе његове странке „Самоопредељење” на ванредним парламентарним изборима које су организовале албанске власти у Приштини, да ће тражити да Србија исплати дуг који дугује Косову. због "окупације" те територије!?

„Ми смо напорно радили, на терену, сматрали смо то својом обавезом и то нам се иплатило. Сад је време да вратимо земљу на прави пут “, рекао је Курти пред окупљеним присталицама док је прослављао победу.

А затим је додао:

„Вечерас славима, а од понедељака одмах крећемо да радимо на формирању нове Владе. Успоставићу контакт са Демократским савезом Косова како би смо заједно крунисали промене. Када опозиција постане влада, онда се промена дешавају. У међувремену се промена догодила и са нашом победом“.

Што се тиче дијалога са државним врхом Србије рекао је да ће као премијер преузети одговорности усладу са уставом којег су изгласале власти у Приштини, и да под његовим вођством неће бити питање шта Косово даје Србији у замену за признање, већ колики је дуг који Србија дугује Косову због „окупације“ косметске територије!?, закључивши да његова будућа влада мора „питати Србе на Космету шта желе, а да Београд не може да говори у име Срба на Косову“.

Последњи резултати избора

Према последњим ноћашњим резултатима на окупаторским ванредним изборима, у јужној српској покрајини Косову и Метохији опозиција је однела победу.

На основу пребројених више од 92 одсто гласова, Самоопредељење, странка коју води Аљбин Курти и која се отворено залаже за Велику Албанију, освојила је 25,78 одсто, гласова, а на другом месту је опозициони Демократски савез Косова (ДСК) са 24.87 процената гласова.

Владајуће странке су доживеле пораз, па је Демократска партија Косова, коју предводе Хашим Тачи и Кадри Весељи је освојила свега  21,28 одсто гласова, а коалиција ААК-ПСД коју је окупио и предводи Рамуш Харадинај само има 11,57 процената гласова изашлих бирача.

Иницијатива-АКР-ПДк, коју предводи Беџет Пецоли добила је 4,95одсто гласова и чини се мало вероватним да ће прећи изборни праг.

Окупаторска Скупштина Косова има 120 посланика – 100 из албанских и 20 из неалбанских странака који окупљају остале народе који живе на КиМ.

Како је Српска (Вучићева) листа само добила 10 посланика, а како су остале мањинске странке добиле исто десет мандата, и како Самоопредељење и ДСК заједно имају више од 60 посланика нова окупаторска Влада Косова може бити формирана и без подршке Вучићевих Срба у том парламенту.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!