• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Косово је „одрађено“, нека се спреме Република Српска и Војводина
Прочитај ми чланак

Косово је „одрађено“, нека се спреме Република Српска и Војводина

0

Бриселски послушници у Београду су завршили пројекат Косово, па из централе су стигла нова наређења, која ће ове и ове године српски политичари покушати да подвале свом народу.

 vucic - dodik

Све је јасније да је Република Српска следећа мета Запада за одстрел, као и да за овај циљ Брисел и Вашингтон такође рачунају на помоћ Београда. Најава да Александар Вучић планира „српско пролеће“ и рушење Милорада Додика више и није политичка тајна.

Наравно, Додик није и не треба да буде једина политичка опција у РС, али сумња у праве мотиве Београда за његово рушење су једноставно неизбежне ако се у обзир узму чињенице да је нова Влада Србије де факто признала независност Косова, али и амнестирала антисрпско деловање режима Мила Ђукановића у Црној Гори.

Да ли је случајно да баш ових дана амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби изјављује да је против Републике Српске на северу Космета, јер се Република Српска показала као лоше и проблематично решење. Другим речима, РС не би требало да постоји ни у БиХ, а камоли на Косову. Кирбијева изјава је ништа друго до најава америчког „решења“ српског питања на Балкану.

Чим се РС додатно ослаби (и претвори у некакву заједницу српских општина у БиХ) да би се с њом лакше манипулисало у оквиру муслиманске БиХ, за 2014. годину предвиђен је нови пројекат Запада у Србији – Војводина.

Зато не треба да чуди најава да ће Бечка филхармонија одржати концерт у Сарајеву 28. јуна 2014. године, да би обележила, како кажу њени представници, „трагичан догађај стогодишњице убиства надвојводе Франца Фердинанда“.

Одакле дува ветар војвођанске независности? Пре свега, из Беча и Берлина, који још не могу да прежале пораз и ослобођење свих српских земаља у Првом светском рату. Не треба да чуди што аустријски и немачки медији све чешће воде праву хајку против Србије, у којој управо потенцирају „проблем“ северне српске покрајине.

zvornikdanas-vojvodina

Већ је увелико у току „словенизација“ Војводине. Она се реализује разним пласираним лажима по медијима, како „Војводина ради, а Београд се гради, ди су наши новци, Војводина је наразвијенији део Србије и не би требало да је остатак вуче на дно и у изолацију“… Другим речима, сценарио, који је успешно написан и у Словенији уочи распада Југославије.

Уз помоћ другосрбијанског картела, Запад ће у наредном периоду покушати да усталаса политичку ситуацију на северу земље, сепаратисти ће одржати и демонстрације, а Војводина би могла да постане и нови услов на имагинарном путу Србије ка ЕУ. Овај пројекат је због Космета тренутно на чекању, а активираће се и приликом најављене измене Устава Србије.

Многи ће рећи да је независност Војводине неизводљива, с обзиром на то да у њој живи већински српско становништво. Ако некоме ово звучи као немогућа мисија, довољно је да погледа како су Црногорци од, некада најпоноснијих Срба, постали „независна држава и нација“. Војвођанским Србима се већ годинама намеће лажна застава, грб, култура…

Нажалост, уз помоћ домаћих политичара, Вашингтон је кренуо у, како то он види, коначно решење (уништење) српског националног питања. Косово је „одрађено“, нека се спреме Република Српска и Војводина…

Алексеј Димитријевић