Прочитај ми чланак

Тибо Де Шаси: Косово и Метохија су део Србије

0

DSC_0091-6185b

Редакција Србин.инфо је разговарала са Тибоом Де Шасијем, председником француске патриотске организације „Реновау Франциас“ и борцем за истину о Косову и Метохији у Француској.
 
Година 2013 ће бити запамћена по масовним протестима Француза против геј бракова. Стотине хиљада, па чак и милиони Француза су изашли на улице да искажу подршку породичним вредностима. Да ли нам можете речи нешто о борби против геј пропаганде у Француској?
 
 Ми се у Француској суочавамо са фанатизмом власти, која не жели да чује глас народа, али жели да спроведе до краја своје идеолошко лудило.

Изванредна мобилизација маса какву смо видели у Француској није имала било каквог ефекта на владу и председника, али је открила изненађујућу виталност француског народа, због која можда наша нација и није осуђена на незаустављиво споро морално, политичко и демографско умирање. Ти протести су дали доста наде патриотама и начинили су да многи људи поврате своју веру у политичку борбу.

tibo de sasi

Какав је ваш став о Косову и Метохији?
 
Ми смо увек снажно подржавали идеју да су Косово и Метохија део Србије, и то историјски јако важан део Србије. Ми настављамо да вас подржавамо, и зато смо на 15 годишњицу НАТО бомбардовања Србије, изштампали пропагандни материјал на ту тему.

Такође смо пре пар година основали хуманитарну организацију за Србе на Косову. Име организације је „Француско- Српско братство“. Организовали смо пар хуманитарних путовања на Косово, и такође смо помогли ширењу истине о ситуацији на Косову у Француској.

plakat francuska

Како гледате на значај француске револуције за развитак Француске?
 
Ми сматрамо да је Француска револуција била пропаст за Француску и за читав свет. Та анти- хришћанска, анти-традиционална и анти-национална револуција је раширила терор погрешних идеја субјективизма, егалатаризма и индивидуализма. То је створило плодно тло за настанак глобализма, капитализма и комунизма.

Што се тиче Фрацунске, ми се никада нисмо у потпоуности опоравили од револуције, и зато се и дан данас боримо против негативних последица, и филозофски и практично, од једне од најдеструктивнијих догађаја у људској историји. Ово нас успут разликује од осталих француских патриота, који не схватају повезаност Француске револуције и садашње ситуације.
 
За крај шаљем пријатељски поздрав из Француске Српским националистима, за које имам јако пуно поштовања!

(Србин.инфо, Теша Тешановић)