Прочитај ми чланак

КОСОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Вучићу не врдај, објави споразуме ако смеш

0

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић поново се огласио саопштењем, одговарајући на јучерашње тврдње председника Србије Александра Вучића да су објављени сви споразуми из преговарачког процеса са Приштином.

Подсетимо, покрет Ослобођење је пре два дана од директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића затражио да јавно објаве све потписане споразуме, цитирајући ранији Петковићев навод да је потписано укупно 48 докумената.

„Лепо је што Александар Вучић узима у заштиту Петра Петковића и одговара уместо њега, сигран сам да Петковићу није лако будући да је морао да промени све своје ставове о Косову и Метохији преко ноћи, па се сигурно често збуни. Али одговор нисмо добили“, истиче Косовић.

Он наводи да покрет Ослобођење понавља захтев да се објаве сви споразуми јер, према његовим речима, јавност мора да зна шта се потписује, поготово јер „Србија више нема ни парламент, ни слободне медије, ни функционалан Уставни суд да то контролишу“.

„Позивамо Вучића да не врда и да одговори на питање. Уколико не објаве све јавно, питамо их шта крију“, каже генерални секретар Ослобођења.

Он је цитирао изјаву директора Канцеларије за Косово и Метохију од 13. јануара ове године, рекавши да се „Петковић очигледно излануо“ када је говорио о 48 споразума које је ова власт потписала са, како каже, илегалним институцијама у Приштини.

„Природно, покрет Ослобођење ће, када дође на власт, поништити све оне споразуме који нису у складу са Уставом Србије, Резолуцијом 1244 и интересима српског народа“, закључује Косовић.