Прочитај ми чланак

КОСАНОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Сви путеви воде ка Александру Вучићу

0

Већ неколико година упозоравам да ће осионо и бахато понашање председника Српске напредне странке, Александра Вучића довести до стварања више криминалних кланова који ће временом прерасти у мафију.

Сама његова странка је тако устројена да подршку у напредовању не даје онима коректнима и поштенима, иако их има мало таквих, већ управо супротно: фаворизује оне који су дебело заглибили у криминал, као и онима који су већ једном ногом кренули низ странпутицу.  Шансу за брзо напредовање видели су и поједине судије, тужиоци, војна лица, полицајци и други запослени у државним институцијама. Једино што су они дужни према „Великом вођи“ је вернoст! Верност и послушност доноси моћ, моћ доноси функције, а функције капитал.

Тако је председник Српске напредне странке од Србије направио своју приватну државу, коју је дао овим неманима на чување и управљање.

Понизио је службе безбедности до те мере да је на висока функционерска места постављао људе који немају елементарно знање из области којом управљају. Војску је довео до очаја постављајући на место министра Александра Вулина. Ништа мање зло није учинио када је извршио рокаду министарстава, Војске и Полиције.  Питам се како се осећају школовани припадници ових двеју врло важних институција када им командују оваква лица? Да ли је то оно за шта су се борили наши преци, остављајући своје кости широм наше Отаџбине.

Мито и корупција цвета на све стране. Ријалити програми су оно што нуде нашој деци као основно образовање и васпитање. Породицу су срозали на најнижу меру. Труднице су обесправљене и понижене, скоро без икаквих права. Наталитет је у сталном паду, док морталитет, нажалост, расте. Својом неодговорном економском неолибералном политиком довео си народ до очајања, па су моноге младе породице, као и појединци, морали да напусте своју отаџбину и оду у расејање. „Продао“ си геронтолошке сестре које, “трбухом за крухом“ брину о здрављу тешко оболелих странаца у њиховим државама, а да за узврат немају никаква права. У сталном су страху да ли ће их полиције ових земаља ухапсити и протерати. Својим очима сам гледао те страхоте које преживљавају ове жене, а без чијег рада њихове породице би биле на ивици основне људске егзистенције. Доносећи тешко зарађен новац, оне чувају социјални мир. И ти то знаш, Александре Вучићу, ћутиш и манипулишеш.

Александре Вучићу, понизио си наш народ у очима целог света, као и све грађане Србије, јер си дозволио да је цена минималног рада толико ниска да је равна робовласничком друштву! Криминал и корупција цвета на све стране. Новинарима су повређена основна људска права и често су животно угрожени, само зато што ваљано обављају свој посао. Делиш огромне субвенције странцима као да су те паре твоје, а не грађана Србије. Запоставио си наше привреднике и младе брачне парове! Зашто они нису могли да конкуришу за исте? Буд-зашто распродајеш Србију!

Поставио си за своје саветнике најокорелије непријатеље српског народа, оне који су се здушно залагали да нас НАТО бомбардује, „да би нама било боље“!  Александре Вучићу срам те било!

Твоји министри су посебна прича. Јасно је да су једне поставиле стране амбасаде – и то је очито, као што је и јасно које си ти поставио. Зна народ и види народ! Превара и манипулација су твоје оружје којим се служиш, али та оштрица је све тупља и тупља. Стиже те правда.

И на крају:  Отеле су се контроли разне криминалне групације које хапсиш, више из страха, а не из стварне и одлучујуће борбе против мафије. Знаш ти добро да се мафија налази у институцијама система. Ко је створио овај накарадан систем? Ти, Александре вучићу!

И зато ћеш одговарати, јер смо дужни да ослободимо Србију у част својих предака, а да нас се потомци не стиде! До ослобођења!

 Мирослав Косановић Мајор

Савет за одбрану и безбедност Покрета “Ослобођење”