„Корона нас води у потпуни терор или у пад Вучићеве власти“

0

Редитељ Горан Марковић изјавио је да је да ће остати пустош, када прође опасност од коронавируса, и да ће то бити сасвим друга ситуација за власт која ће "ствари довести до краја, до отвореног терора, или ће пасти".

– Прво што сам помислио када је уведено ванредно стање било је: да ли је то увод у институционализовану диктатуру, терор који је законски озваничен? Мислим да је то видљиво у тешко скривеном задовољству власти што сада могу, под изговором борбе против болести, да ураде било шта – рекао је Марковић, у интервјуу за нови број недељника „НИН“.

Он је додао да је то, а да то „они полако схватају“, двосекли мач.

– Сетите се 5. октобра (2000) који је Милошевића коштао главе. Он је дошао као последица рата из кога је Србија изашла поражена и осрамоћена. Сада ситуација по диктатора није мање опасна. Ово је проћи и шта ће остати? Пустош. И економска, и психолошка, и политичка – рекао је Марковић.

Истакао је да ће то за ову власт бити сасвим друга ситуација.

– Они ће или ствари довести до краја, до отвореног терора, или ће пасти – нагласио је Марковић.

Упоређујући време када је припремао филм „Вариола вера“ са садашњим, он је рекао да им је заједничко скривање истине о епидемији.

– Ево сада је испливало како се за корону већ знало у тренутку кад су се активисти СНС-а окупљали и спремали стратегију за наредне изборе. То скривање, у циљу очувања власти по сваку цену, исто је и онда и као и сада – рекао је Марковић.

Како је нагласио, различита је организација борбе против пандемије.

– У време вариоле постојала је једна велика, снажна држава, а сада нас од короне спасавају Брнабићка, која се издире на грађане, и Лончар, који тврди да ћемо ми очас направити вакцину(?!). У томе је битна разлика, оно су били професионалци, а ово су најобичнији дилетанти – рекао је Марковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!