Прочитај ми чланак

Комедија или трагедија? БИСЕРИ АНЕ БРНАБИЋ (ВИДЕО)

0

Елоквентна, духовита, мудра, Ана Брнабић увек нас изненади изјавама које су засигурно спонтане, јер их не би могла смислити ни за милион година. Тако ћемо најновији бисер премијерке памтити дуго, јер је ипак надмашила себе рекавши да су плате за време бивше власти у здравству биле мање за сто посто него сада.

Од чега су онда медицинари живели, не вреди ни размишљати, јер то ни сама Брнабић не би умела да објасни. Фасцинантно је да премијерка једне државе не разуме математику за основце, али сведоци смо да Брнабић често каже нешто пре него што уопште размисли. Ово доказује и њена чувена изјава „кренем на Инфективну и удари ме аутобус“.

– Овај, одем ја, имам рецимо симптоме, одем у ковид амбуланту, тестирам се, имам налаз – позитиван. Имам компликације, кренем на Инфективну клинику, како добијем налаз позитиван, уписујем ковид, уписују ме дакле у лабораторији ме уписују у ковид 19 базу података. Кренем на Инфективну клинику да ме приме или „Драгиша Мишовић“ и удари ме аутобус. Погинем! И ја сам наравно преминула у тој бази података. Мислите да треба да се бол… бројим као да сам преминула од ковида 19? И таквих има икс ипсилон случајева – надахнуто је објаснила Ана како се рачуна број преминулих од ковида.

Често се премијерка збуни па је тако настао и чувени бисер „морам да разумем, како да разумем“. Пошто обично ништа не разуме, Брнабић је својевремено покушала да себи и грађанима објасни зашто из Србије годишње оде 50.000 људи, те је тако измислила „циркулацију мозгова“.

– Нама није проблем, или није проблем ниједној земљи, када причамо о одливу мозгова је сам одлив мозгова. То може да буде добро за једну земљу. Док год ви успете као земља да тај одлив мозгова пређе у циркулацију мозгова. Дакле, да ти људи одлазе, али и да се враћају у земљу – рекла је Ана Брнабић.

Спотови СНС-а у којима се гласачи возе летећим колима и телепортују унаоколо, а у којима се провлачи и кампања о дигитализацији – добро су познати свима. На питање новинара какве везе спотови имају са њом, Брнабић је одговорила:

– То има везе са мном, али и нема везе са мном. То је ствар коју сам ја наметнула као председница Владе, али ствар коју је цела Влада пригрлила – рекла је Брнабић.

Да је своју елоквентност вежбала још пре него што је дошла на власт и да њене изјаве могу збунити чак и службена лица, доказ је видео када је лучка капетанија зауставила Брнабић на глисеру, а она је имала „савршен изговор“ за своје прекорачење брзине.

– Кренули смо уобичајено, ова плажа, ту нема пуно купача, тако да, само је за чамце, и онда, када смо кренули тамо према мору, сам мало брже кренула – рекла је Брнабић самоуверено.

Брнабић је, међутим, од инцидента са глисером напредовала и постала прави спин мајстор, у свом стилу, наравно. Тако је на питање новинара о случају у општини Владимирци да су напредњаци користили наоружану групу Вељка Беливука против опозиције.

Несрећо једна…

– Не знам ништа о томе, али сигурна сам да није тачно – рекла је тада Брнабић, збунивши све грађане Србије који њене и изјаве осталих напредњака преиспитују.