Прочитај ми чланак

КОМЕ СМЕТАЈУ ДВЕРИ и ко руши Патриотски блок Двери и ДСС?

0

dveri srpska zastava

Највећи (про)владини српски медији су ових дана објавили вест да се у Српском покрету Дверу десио раскол (на струју која подржава предсеника Двери, Бошка Обрадовића; и групацију окупљену око члана Старешинства Двери, Владана Глишића), те даје могући распад овог патриотског покрета на две или више странке.

Поводом тога СП Двери су се обратили прогласом својим члановима и српској јавности којег преносимо у интегралном облику у целости:

„Карактеристично је да су након истраживања јавног мњења које је пре неколико месеци показало раст подршке патриотском блоку Двери и ДСС медији оркестрирано кренули да информишу и спинују о проблемима и поделама у наше две политичке организације, а да пре тога месецима ништа није могло да се чује о нашим појединачним и заједничким опозиционим активностима против владајућег режима. Свакако из исте медијске кухиње.

Тако и ових дана поједини медији интензивирају писање о поделама у Дверима, јер су Двери трн у оку садашње власти. Двери вредно раде пуних 16 година, никада у Дверима није било подела, као што их ни сада нема, али неко је дао налог да се о томе говори како би се збунила јавност и убила нада многих бирача који у Дверима виде једину истинску опозицију и алтернативу овој власти.

Наша сарадња са ДСС и групом најистакнутијих српских интелектуалаца посебно смета властима јер ствара велику перспективу прављења једног снажног патриотског блока који би лако могао да постане једна од три најјаче политичке опције у Србији и тиме озбиљно угрози владајући режим. Зато се свакодневно пише о разним поделама међу нама, посебно у ДСС, али однедавно и у Српском покрету Двери.

Занимљиво је да пошто није било могуће наћи никакву истинску политичку поделу у Дверима на идејном и вредносном плану, да се онда пронашла прича о новом статуту наше политичке организације. На Оснивачкој скупштини Српског покрета Двери статут је усвојен са 90% гласова, а председник Покрета изабран практично једногласно, гласовима и оних који су били уздржани око новог статута. Дакле, ако у Дверима нема проблема – треба га измислити!

У Српском покрету Двери постоје различита мишљења о даљем развоју наше политичке организације која се налази у једној новој и сложеној фази и то је природно и нормално. Медијски написи о поделама у Дверима нас дефинитивно радују јер је то знак да сметамо и да је владајући режим у страху од надолазеће снаге Српског покрета Двери и Патриотског блока у целини.

Информативна служба Српског покрета Двери”

Извор: СРБИН.ИНФО