Прочитај ми чланак

Колико нас је Весић заправо задужио? Контроверзни пројекти на штету Београђана

0

Град Београд задужиће се код пословних банака још 4,13 милијарди динара, како јављају из Центра за локалну самоуправу. Од када је напредњачка власт на челу Београда, заједно са Гораном Весићем, новац се трошио на све стране, као да га напредњаци беру с дрвета. Многи пројекти београдских власти показали су колико заправо СНС није способан да води престоницу.

Милиони су дати за реконструкцију Трга републике који нас више личи на бетонску пољану него на центар града. Власт није могла ни коцке да постави како треба, па када је увидела проблем, на крају их је изнова вадила, брусила и опет постављала, а све на штету Београђана.

Споменик Стефану Немањи још један је контроверзни пројекат власти, нарочито због тога што је његова цена проглашена тајном. Није познато колико је новца грађана Србије потрошено на споменик, али спекулише се да је у питању бар милијарду динара.

Сама реконструкција Савског трга је такође проблематична. Ушла је у већ трећу годину, а и поред свих померања рокова и даље није у потпуности готова.

Када се већ помињу неиспуњени рокови, најбољи пример немарност градске власти јесте премештање Београдске аутобуске странице која је одавно требало да буде готова, а по свему судећи то се неће десити ускоро, и поред свих обећања.

Главна железничка аутобуска станица Прокоп такође још увек није довршена, те је план напредњака да прву фазу ураде до краја ове године, а целокупан пројекат током 2024.

И реконструкција Скадарлије изазвала је негодовање јавности. Улица је више пута прекопавана, због немарност власти, јер није као да се троше њихове паре, већ новац свих Београђана.

Не треба заборавити ни фонтану на славији која је плаћена невероватних 2 милиона евра, а која подсећа на сензацију са сеоског вашара. Такође, швајцарска компанија „Alma Quattro“ тужила је Београд, због нестручности и немарности напредњачке власти, јер је прекршен уговор о постављању реклама.

Сви ови напредњачки пројекти папрено су плаћени, рокови су пробијани, али за Весића и компанију то није важно. Важно је да се „ради“, а шта се ради и на који начин, то није битно. Оно што је битно јесте да се Град задужује, а да све те кредите морају да плате грађани.