Прочитај ми чланак

Коцкар: Спрема се велика пљачка на београдским изборима

0

„Пребивалиште у Београду пријавило је 28.245 лица за само пет месеци, што дефинитивно указује на то да су сумње да се спрема велика пљачка на београским изборима итекако оправдане. Промена броја бирача за готово 2% у тако кратком временском периоду може да значи само једно - да мафијашка власт дефинитивно планира да врши прекрајање изборне воље Београђана,“ тврди портпаролка Демократске странке Алиса Коцкар.

Знајући да се у периоду од 2018. до 2020. године за Београд доселило свега 11.000 људи, демократе су тражиле детаљне податке за текућу годину, али комплетни подаци нису достављени чак ни након жалбе Поверенику, што је још један сигнал да режим нешто скрива и да је велики број пријава извршен мимо закона. С тим на уму, демократе су поднеле још један идентичан захтев за период од краја маја до средине августа и наставиће да прате ситуацију и извештавају јавност, обећава портпаролка демократа.

Фото: А.С.

„Српска напредна странка зна да је слободарски дух Београђана нешто што ауторитарни режим Александра Вучића никада није и никада не може победити. Током деценија се искристалисало правило да када, у политичком смислу, ‘падне’ Београд, ‘пада цела Србија. Замислите шта су све спремни да учине људи који знају шта су радили и који су свесни да са власти не одлазе на опозиционе, већ на оптуженичке клупе! Функционери Српске напредне странке морају бити свесни да ће се њихови гласачи вратити својим кућама, али ће Београђани остати да штите свој глас док им не виде леђа, баш као што су то учинили 1996/7. године,“ поручује Алиса Коцкар.