Прочитај ми чланак

Коалиција Здрава Србија – Нова Србија предала листу за локалне изборе у Косјерићу

0

Чајетина, Косјерић, 10.3.2021 - Коалиција Здрава Србија - Нова Србија предала је данас Изборној комисији општине Косјерић изборну листу под називом "Домаћини да победе" Милан Стаматовић, за предстојеће локалне изборе који ће се одржати 28. марта.

Листу чине угледни, часни људи и прави домаћини, чији је циљ да промене тренутно стање у Косјерићу на боље, а један од основних циљева за који ће се Здрава Србија и Нова Србија борити у Косјерићу јесте професионализација општинске управе и формирање нових одељења и канцеларија, посебно у области пољопривреде и туризма – изјавио је др Драган Глигоријевић, први на листи коалиције. 

Велики потенцијал развоја Косјерића је сеоски туризам који се мора искористити, тако што ћемо оживети неколико важних туристичких манифестација које су некада имале велики значај на државном нивоу, као што су били надалеко познати „Чобански дани“, који су сада сведени на уско локални карактер – каже Глигоријевић. 

Осим развоја туризма, Здрава Србија и Нова Србија ће посебну пажњу посвети положају младих како бисмо им створили услове да размишљају о останку на својој дедовини. Залагаћемо се за изградњу комплетне инфраструктуре у свим насељима косјерићке општине, да до сваког села стигну водовод и модерни путеви – истакао је Глигоријевић. 

Део економског програма коалиције је и оснивање индустријских зона у Косјерићу, за шта је још пре 15 година усвојен план, као и формирање канцеларије за локални економски развој која би омогућила би да се активира тај процес, поготову што држава значајно финансира експропријацију земљишта и инфраструктурно уређење тих зона. Тиме би се створили услови да предузетници из Косјерића, али и шире, инвестирају у тим индустријским зонама што би значило отварање нових радних места и последично побољшање квалитета живота у Косјерићу – закључио је др Драган Глигоријевић.