Прочитај ми чланак

Коалиција НАДA: Где су Наташа Кандић и НВО да заштите Српкињу Драгицу у Призрену?

0

- 240 хиљада Срба је истерано са Косова и Метохије и нико не брани њихова права. Они не могу да гласају на изборима јер само око 5 хиљада је остварило то право, рекао је када је у питању решавање проблема Косова и Метохије и положаја Срба у тој српској покрајни, потпредседник Демократске странке Србије (ДСС), Предраг Марсенић, на конференцији за медије коалиције НАДА, која је одржана у просторијама ДСС данас, у среду 21. јула,

А затим и додао:

– Ви сте видели шта се десило са Драгицом Гашић, која се вратила у Ђаковицу, у месту где је рођена у своме стану. Не дају да замени врата од куће, не дају да иде до продавнице да купи хлеб, а десет НВО из Ђаковице потписало петицију да се она протера јер крива само зато што је Српкиња.

И да ли има реакције света? Нема. Да ли има ЦНН и ББС који би извештавали о томе? Нема. Као ни реакције амбасада, Где су и Жене у црном, Наташа Кандић, Соња Бисерко, ти велики борци за људска права. Нема их нигде.

А замислите да је ситуација обрнута, да је неки Албанац у Ваљеву или Лозници, у месту где је можда рођен, вратио се и доживео тако нешто. То би било заисто страшно. Јасно је да је Албанцима на Косову дозвољено све и јасно је да је сво ово на трагу антисрпске политике које се води против нас већ 150 година од стране Запада који на нас гледају као народ другог реда, подвукао је Марсенић.

Он је изнео и став да та коалиција позива државу да учини апсолутно све да покуша да преговоре око Косова врати у Уједињене нације.

– Тамо где ми можемо имати одредјену подршку од стране Русије и Кине и оних држава које ће се борити за медјународно право и наше право да се поштује медјународно право. За коалицију НАДА Косово ће увек бити део Србије и ми ћемо истрајати у тој нашој борби за очување Косова и Метохије, истакао је Марсенић.

Присутнима на конференцији се обратио и Мирко Чикириз, заменик председника Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС), који изнео став да је српска страна све испоштовала у вези Бриселског споразума, а албанска страна ништа, те да треба поштовати Бриселски споразум али и Резолицију 1244 и Устав Србије и да ако неко поступи са српске стране супротно од тога, ма ко то био, тај мора да поднесе оставку.