Прочитај ми чланак

Ко је Саша Павлов, градоначелник Панчева?

0

На месту градоначелника је још један бивши полицајац, бивши човек од поверења Млађана Динкића, а данас послушник батинаша Бранка Маловића и Александра Вучића.

Рођен је 1973. у Панчеву, завршио је Вишу школу унутрашњих послова. У ресору Државне безбедности запослен је 1997. године у време кад је шеф био Радомир Марковић, који је правоснажно осуђен на 40 година затвора. У српској тајној полицији Павлов је радио скоро пуних 12 година, а онда је схватио да би своје амбиције уз стечено „искуство“ најлакше остварио уз Г17 плус и Млађана Динкића.

Излази из службе и као Динкићев кадар постаје ни мање ни висе него директор ХИП Петрохемије, чије пословање за његовог мандата је годинама истраживала полиција. Убрзо постаје и председник Покрајинског одбора Г17 плус за Војводину. О свом дванаестогодишњем контраобавештајном раду у БИА, Павлов је у једном од интервјуа рекао: „Био сам неиспуњен, тај посао ми је стварао тескобу. Као појединац сам био неостварен, животно и друштвено. Од имовине ништа нисам имао, јер је све било службено. На неки начин осећао сам се као затворен у систему и желео сам из њега да изађем“.

После политичког краха Млађана Динкића остаје без Петрохемије, али преко старих полицијских веза ступа у контакт са Бранком Маловићем, озлоглашеним координатором СНС за Јужни Банат и започиње нови живот – приступа странци Александра Вучића и 2015. постаје градоначелник Панчева!

Павлов је ожењен Данијелом, која је запослена у панчевачком ЈКП „Водовод и канализација“ Панчево. Током Павловог мандата, компаније у власништву његових пријатеља су добијале новац из градског буџета, како открива КРИК.

– Ако би се тако гледало (да је то проблем), нико у Панчеву не би добијао никакве субвенције, јер пола Панчева познајем – каже Павлов за КРИК. – Они уживају субвенције, моју помоћ могу да уживају у оквиру закона, ја не бежим од тога.

Да ли ће поново бити на челу Панчева, каже, зависи само од једног човека.

– У суштини, постоји само један човек који може да ме убеди, а то је председник државе. Али, онда ћемо морати да мало мењамо правила игре, у смислу овлашћења градоначелника. Мало више права или мало слободније руке градоначелника – рекао је Павлов за КРИК.

Остаје нејасно, али и врло занимљиво шта је овиме Павлов заправо хтео да каже.

Имовином Саше Павлова бавио се истразивачки портал крик.рс.

Непокретна имовина:

– Кућа у Панчеву од 190м2

– Помоћни објекат 47 м2 је истом дворишту у којем је кућа.

– Помоћни објекат од 27 м2 је у истом дворишту у којем је кућа.

– Земљиште од 523 м2 на којем се налазе кућа и помоћни објекти

– Кућа у Панцеву од 91 м2 води се на оца Душана и налази се поред његове куће и дворишта. На плацу се налазе и лимарска радња, гаража и још три објекта.

– Помоћни објекат од 20м2 у Пенчеву води се на оца Душана, а у катастру је уписан као породична стамбена зграда.

– Земљиште у ширем центру Панчева од 208м2 води се на оца Душана и има још једног власника.

– Стан у Панчеву од 61 м2 који се налази у старом панчевачком насељу Војловица, а отац Душан га је од Азотаре откупио за око 8.000 марака (око 4000евра) и поклонио га Саши Павлову

– Викендица, Девојачки бунар, Алибунар, води се на оца Душана Павлова

Покретна имовина:

– Џип „Волксwаген Тигуан“ купио у априлу 2019. године. Није га у законским роковима пријавио Агенцији за борбу против корупције.

– Аутомобил „Пеугеот 3008“. Павлов казе да га је продао, али се, каже, тај ауто још води на његово име, јер није стигао да пријави промену власништва.